Ana, o polițistă curajoasă din București. A salvat viața unei femei care a vrut să-și pună capăt zilelor în râul Dâmbovița. Un alt trecător a sărit în apă și a ajutat-o. „Secunda care face diferența dintre viață și moarte”

03 iul. 2023
814 Afișari
Ana, o polițistă curajoasă din București. A salvat viața unei femei care a vrut să-și pună capăt zilelor în râul Dâmbovița. Un alt trecător a sărit în apă și a ajutat-o. „Secunda care face diferența dintre viață și moarte”
Ana, o polițistă curajoasă din București. A salvat viața unei femei care a vrut să-și pună capăt zilelor în râul Dâmbovița. Un alt trecător a sărit în apă și a ajutat-o. „Secunda care face diferența dintre viață și moarte”. Sursa foto: Facebook/ Primăria Sectorului 6

O femeie din București s-a aruncat în Dâmbovița, cu gândul de a-și pune capăt zilelor. Însă, o polițistă curajoasă, ajutată de un bărbat la fel de curajos, a sărit în apă și i-a salvat viața femeii.

„Secunda care face diferența dintre viață și moarte”

Luni, în jurul orei 14:55, a avut loc un incident neplăcut la început, dar cu final fericit, în Sectorul 6 al Capitalei. O femeie a încercat să se sinucidă, aruncându-se în Râul Dâmbovița, chiar în dreptul Podului Ciurel.

Primăria Sectorului 6 a povestit toată această întâmplare pe pagina de Facebook.

Secunda care face diferenţa dintre viaţă şi moarte s-a scris astăzi la 14.55!
Este ora la care femeia în vârstă de 64 de ani a primit o nouă şansă la viaţă, după ce a vrut să-şi pună capăt zilelor în Râul Dâmboviţa, chiar la Podul Ciurel! 😢
Şansa ei s-a numit Ana Ghiţă, poliţist local la Sectorul 6, abia intrată în tură.” a povestit PS6 pe Facebook

Însă, la fața locului au apărut doi salvatori: o polițistă și un trecător curajos. Imediat cum a văzut scena, bărbatul a sărit în apă pentru a-i salva viața femeii. De asemenea, polițista și-a dat jos bocancii, și-a anunțat colegii prin stație, după care a sărit și ea în apă.

Polițista nu a mai apucat să își scoată nici cheile și nici legitimația de serviciu, a sărit direct. Viața femeii a fost mult mai importantă pentru ea.

Alături de Aurelian, un trecător care şi el a văzut toată scena şi a intrat în apă, tânăra de 33 ani, nu a ezitat nicio clipă pentru a o salva pe bătrână. Şi-a dat jos bocancii din picioare şi a sărit în uniformă.
Nici măcar cheile şi legitimaţia de serviciu nu şi le-a mai scos din buzunar. În acele momente dramatice, nu a mai contat nimic pentru ea! Și e o mână de femeie: 1,67 m înălțime și 56 kg, dar cu un suflet mare.” a mai scris PS6

Ce a povestit polițista despre incident

Polițista salvatoare a povestit că nu a apucat să le mai dea colegilor săi detalii legate de incident, ci doar să le spună „Se îneacă”, după care a sărit în apă.

“Eram în patrulare pe Splaiul Independenţei, când mi-au făcut oamenii semne disperate că se îneacă cineva. Am văzut o femeie cu faţa în jos în apă, era inertă. Am apucat să-mi anunţ colegii prin staţie doar atât: se îneacă! Şi am sărit!”, povestește femeia.

În mijlocul apei, bărbatul care a sărit în apă a întors-o pe victimă cu fața în sus, iar polițista a început să îi facă masaj cardiac. În acele momente, femeia nu mai respira, iar Ana a început manevrele de resuscitare.

A ajuns cu ea înot la mal, fără barcă de salvare. Între timp, au apărut și alți polițiști locali ai Sectorului 6, care au oprit o dubă și i-au cerut șoferului chingi, din care au făcut un lanț uman. Astfel, au reușit să o scoată pe femeie din apă, după care s-au continuat procedurile de prim ajutor.

Femeia avea o geantă grea care atârna de gâtul ei, cu o cărămidă înăuntru. La brâu, avea o a doua piatră.

După ce am îndepărtat breteaua care părea să o sugrume, am văzut că în geantă avea o cărămidă. Iar la brâu o a doua piatră!”, a declarat un alt polițist prezent la fața locului.

Ulterior, femeia a început să dea semne de viață și a fost preluată de un echipaj SMURD și dusă la spital.

Primăria Sectorului 6 le-a oferit celor doi salvatori laude, în mod public, pe pagina de Facebook.

De asemenea, PS6 a spus că polițista va fi recompensată pentru fapta ei.

Salvatorii femeii
Salvatorii femeii. Sursa foto: Facebook/ Primăria Sectorului 6

Te-ar putea interesa și

Cookies