Ana Morodan, condamnată la 1 an și 3 luni de închisoare cu suspendare pentru accidentul din primăvară, din București. „Contesa Digitală” băuse și consumase substanțe psihoactive

19 oct. 2023
329 Afișari
Ana Morodan, condamnată la 1 an și 3 luni de închisoare cu suspendare pentru accidentul din primăvară, din București.
Ana Morodan, condamnată la 1 an și 3 luni de închisoare cu suspendare pentru accidentul din primăvară, din București. "Contesa Digitală" băuse și consumase substanțe psihoactive | Sursa foto: Facebook - Ana Morodan

Vloggerița Ana Morodan sau „Contesa digitală”, cum este cunoscută în lumea mondenă, a fost condamnată joi, 19 octombrie, la 1 an, 3 luni și 10 zile de închisoare cu suspendare și la muncă în folosul comunității timp de 60 de zile. Aceasta a provocat un accident auto, în martie, având permisul de conducere suspendat și fiind sub influența alcoolului și a drogurilor.

Ana Morodan a fost condamnată la 1 an și 3 luni de închisoare cu suspendare, plus muncă în folosul comunității

Potrivit deciziei Judecătoriei Sectorului 1, care nu este definitivă, Ana Morodan a primit 10 luni pentru săvârșirea infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, 6 luni pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și 10 luni pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, transmite Agerpres.

Pedepsele au fost contopite, în final primind 1 an, 3 luni și 10 zile închisoare.

În plus, „Contesa digitală” este obligată să frecventeze un program de reintegrare socială și să facă muncă neremunerată în folosul comunității, la Primăria Voluntari sau în cadrul societății GREEN CITY VOLUNTARI SA, pentru 60 de zile lucrătoare.

Ana Morodan a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, după ce în martie a fost prinsă de polițiștii rutieri având permisul de conducere suspendat și aflându-se sub influența alcoolului și drogurilor.

De asemenea, mai este acuzată și de săvârșirea infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Șoferița a provocat un accident în București

La sfârșitul lui martie, un echipaj de la Poliția Rutieră i-a făcut semn regulamentar de oprire a autovehicului la volanul căruia era Ana Morodan.

Aceasta nu a oprit și și-a continuat drumul, moment în care a intrat în coliziune cu două mașini, în urma accidentului rezultând pagube materiale.

Ana Morodan a refuzat atunci prelevarea de mostre biologice, potrivit Brigăzii Rutiere:

După stabilirea identităţii conducătoarei auto, poliţiştii i-au solicitat să fie testată atât pentru stabilirea prezenţei alcoolului în aerul expirat, cât şi pentru stabilirea preliminară a prezenţei în organism a substanţelor psihoactive cu aparatura din dotarea Brigăzii Rutiere, însă a refuzat.

Ca urmare, vloggerița a fost condusă la INML pentru prelevarea de mostre biologice, dar ea a refuzat și de această dată.

În consecință, polițiștii i-au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, mai transmite Agerpres.

„Contesa digitală” a fost oprită de două ori în aceeași zi

În aceeași zi, polițiștii au oprit-o pentru a doua oară pe Ana Morodan. Atunci s-a constatat că femeia avea permisul de conducere reținut ca urmare a primei abateri.

Polițiștii au testat-o cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma testării preliminare cu aparatul DrugTest, s-a descoperit prezența în organism a unor substanțe psihoactive.

Ana Morodan a fost reținută pentru 24 de ore. A fost eliberată după o zi și pusă sub control judiciar.

Mesajul Anei Morodan

Ana Morodan a transmis un mesaj comunității sale de pe Instagram, după ce a fost eliberată. Aceasta își cerea scuze pentru greșeala făcută și le transmitea copiilor să nu ia exemplul ei.

Totodată, ea a negat că ar fi consumat droguri și susținea că a luat un medicament, în baza unei rețete prescrise de medic.

Sursa foto: Instagram - Ana Morodan
Sursa foto: Instagram – Ana Morodan

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies