ARHIVA B365

Ana Maria Topoliceanu ar fi fost agent secret pe lângă Elena Udrea

Cătălin Tolontan scrie pe blogul său, tolo.ro, că apărarea și-a format opinia că Ana Maria Topoliceanu, cea mai bună prietenă a Elenei Udrea, a jucat un rol dictat de cineva în toată perioada cînd a stat lîngă ministru.

Procurorii susțin, și sursele Gazetei îi confirmă, că DNA aflase încă de la începutul lui 2014 despre banii primiți de Obreja și, în plus, de oamenii din minister de la Termogaz. Dacă asta s-a întîmplat în ianuarie 2014, probabil că DNA ajunsese deja la Topoliceanu. Și, în februarie 2014, Topoliceanu merge, împreună cu Udrea și cu Bica, la Paris.

Există ipoteza, bazată însă doar pe capete de mărturii, că Topoliceanu a fost racolată de un serviciu secret cînd era lîngă Udrea. Ca prietenă a Elenei Udrea, era un nod valoros de informații. Pentru serviciu și pentru public această mișcare este legitimă și pozitivă, „cu asta ar trebui să se ocupe serviciile, să supravegheze marile infracțiuni, care afectează siguranța națională”, mai scrie Cătălin Tolontan.

Dar, pentru acuzare și în logica lungului proces care va urma, folosirea mărturiilor Anei Maria Topoliceanu poate deveni dificilă, pentru că apărarea are șansa să mizeze pe ideea că Topoliceanu a acționat instigator, la ordinul superiorilor din serviciul secret respectiv.

În motivarea acestei teorii, apărarea susține că, atunci cînd Topoliceanu a vrut „să-l preseze pe Breazu”, ea a jucat un scenariu redactat la DNA. Dovadă că procurorii nu i-au sancționat acel apel pe internet, ei spunînd că Topoliceanu nu a vrut decît să-l facă pe Breazu să spună adevărul.

La care apărarea contraatacă: de ce e nevoie să folosești camuflaje și mesaje mute, o adevărată recuzită clandestină pe internet, cînd vrei să determini pe cineva să spună adevărul? De ce nu l-a sunat Topoliceanu pe telefon pe Breazu dacă nu avea nimic de ascuns?, mai precizează Tolontan pe blog.

Mai mult pe tolo.ro

Ana Maria Topoliceanu a declarat în faţa anchetatorilor că Elena Udrea a înştiinţat-o că bugetul Companiei Naţionale de Investiţii este de 100 milioane euro, iar 10% din aceşti bani ar putea ajunge către ministru personal sau către partid, după cum se arată în motivarea arestării Elenei Udrea.

Pe 5 martie Inalta Curte de Casatie si Justitie va judeca contestatia depusa de Elena Udrea fata de decizia de arestare preventiva in dosarul Gala Bute. Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului se află în arestul central al Poliţiei Capitalei de miercuri, 25 februarie.

În urma declaraţiilor făcute de Topoliceanu în dosar, echipa de comunicare a Elenei Udrea a postat pe pagina de Facebook a fostului ministru un mesaj intitulat „Clarificari in ceea ce priveste dosarul Gala Bute”, in care se afirma ca „Se creează în mod fals ideea ca banii destinați cumpărării de publicitate de către MDRT la Gala Bute ar fi fost deturnați către Elena Udrea. Nimic mai neadevarat. Acuzațiile de luare de mită la adresa fostului ministru nu au nicio legătură cu organizarea evenimentului sportiv, ele fiind doar la dosar.” Echipa de comunicare descrie și „circuitul denunțurilor” din dosar. Mai multe detalii aici.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button