Ana Maria, polițista din S6 care a venit în ajutorul unui băiețel a cărui mamă consumase alcool. „L-am luat în brațe și l-am ținut până s-a liniștit”. În cauză a fost deschisă o anchetă socială

27 aug. 2023
7331 afișări
Ana Maria, polițista din S6 care a venit în ajutorul unui băiețel a cărui mamă consumase alcool. „L-am luat în brațe și l-am ținut până s-a liniștit”. În cauză a fost deschisă o anchetă socială
Ana Maria, polițista din S6 care a venit în ajutorul unui băiețel a cărui mamă consumase alcool. „L-am luat în brațe și l-am ținut până s-a liniștit”. În cauză a fost deschisă o anchetă socială | Sursă foto: Facebook-Primăria Sectorului 6

Ana Maria este polițista ce se afla în tura de noapte în Parcul Drumul Taberei din S6. Aceasta a intervenit pentru protejarea unui băiețel a cărui mama părea să fie sub influența băuturilor alcoolice.

În urma incidentului a fost deschisă o anchetă socială.

Ana Maria, polițista din S6 care a venit în ajutorul unui băiețel a cărui mamă consumase alcool

Primăria Sectorului 6 a povestit întâmplarea petrecută noapte trecută într-un parc din aria administrată.

Seara trecută, 26 august 2023, în jurul orei 22:05 Ana Maria Ghiță, polițist aflat în Parcul Drumul Taberei a fost anunțată de un bărbat că o femeie ar fi agresat un copil.

Agentul de poliție a intervenit imediat pentru a vedea care este situația și dacă cel mic este în siguranță.

Odată ce a ajuns la fața locului, polițista a găsit o femeie ce avea un comportament agresiv și care mirosea puternic a alcool. Femeia, care vorbea alternativ franceză și engleză, nu se putea ține bine pe picioare.

Mama celui mici nu avea la ea actul de identitate, astfel că agentul Ana Maria a cerut sprijinul polițiștilor de la Secție 25.

Ana Maria Ghiță a povestit și că:

S-a dezechilibrat și a căzut cu el pe gazon! Copilul s-a speriat și a început să plângă. Din acea clipă, l-am luat în brațe și l-am ținut o lungă perioadă de timp, până ce s-a liniștit. Răspunde la numele de Eden”, povestește Ana Maria Ghiță, polițista aflată aseară în Parcul Drumul Taberei.

În momentul respectiv, copilul s-a speriat și a început să plângă. Astfel că, agentul de poliție locală l-a luat pe micuțul Eden, transmite PS6:

Ana Ghiță l-a luat pe Eden ca să-l liniștească și să-i distragă atenția de la scandalul pe care mama lui îl făcea.

Angajații terasei din apropiere s-au mobilizat și i-au oferit micuțului un sandviș și o sticlă cu apă.

A fost chemată și o echipă a Direcției pentru Protecția Copilului

Femeia a fost identificată de către agenții de la Secției 25. Primăria a transmis că aceasta este din Franța, și locuiește singură într-un apartament din S6, astfel că nu exista nimeni care să o poată prelua.

Era ora 1.00 când oamenii legii băteau la ușa locuinței, în încercarea de a lăsa în grija cuiva din familie. La fel și pe copil. În aceste condiții, agenții au luat decizia ca mama să fie dusă la spital. A fost nevoie să fie încătușată în repetate rânduri din cauza manifestărilor agresive.

În starea în care se afla prezenta un pericol și nu putea fi lăsată singură cu cel mic.

La fața locului a fost chemată și o echipă a de la DGASPC Sector 6. În jurul orei 02:00, după terminarea cercetărilor, copilul a fost preluat în regim de urgență și dus la complexul de Servicii Sociale de Tip Familial „Acasă”. Micuțul a petrecut noaptea aici.

Inspectorii sociali au deschisă și o anchetă socială. În urma acesteia vor fi luate toate măsurile necesare ca cel mic să fie în siguranță.

Ana Maria Ghiță nu l-a pierdut nici un moment din vedere pe băiețel și l-a însoțit permanent. Aceasta a povestit:

Era vesel, l-am lăsat jucându-se cu o mașinuță. M-am bucurat că se liniștise.

Primăria a informat că agentul de poliție a participat și la salvarea unei femei care voia să se sinucidă în Râul Dâmbovița.

Cookies