„Amzei Animat”, în următoarele 3 weekend-uri, în Piața Amzei. Copiii și adulții sunt așteptați cu filme, ateliere de creație și activități recreative

17 mai 2024
622 afișări
„Amzei Animat”,  în următoarele 3 weekend-uri, în Piața Amzei. Copiii și adulții sunt așteptați cu filme, ateliere de creație și activități recreative
Sursa foto: Facebook / Clotilde Armand

În Piața Amzei are loc în următoarele trei weekend-uri evenimentul „Amzei Animat”, care va transforma spațiul dintre Piața Romană și Calea Victoriei într-un festival în aer liber cu proiecții de film, ateliere de film de animație pentru copii și multe alte activități recreative, artistice și sportive. Evenimentul va avea loc în zilele 18-19 mai, 25-26 mai și 1-2 iunie, în intervalul orar 12:00 – 20:00, iar intrarea este gratuită.

Piața Amzei va găzdui în următoarele trei weekend-uri evenimentul „Amzei Animat”, un eveniment în aer liber dedicat atât celor mici cât și adulților. Sunt pregătite proiecții și ateliere de film dar și activități recreative, și care le vor pune abilitățile de creație și sportive la încercare. Evenimentul este organizat de Primăria Sectorului 1.

„Piața Amzei va fi animată trei weekend-uri consecutive: 18-19 mai, 25-26 mai și 1-2 iunie. Bucureștenii sunt invitați la un program numai bun de stat pe-afară pentru a se bucura de începutul verii: proiecții de film, ateliere de film de animație pentru copii și multe activități creative, recreative și sportive. Evenimentele sunt organizate de Primăria Sectorului 1.
În fiecare weekend, de la ora 12:00 până la 22:00, vor avea loc activități pentru toate vârstele.”

Filmele de lungmetraj provin din selecția Festivalului Animest

Pentru copiii cu vârste între 6 și 14 ani au fost pregătite mai multe ateliere de desenat sau decupat, creațiile lor urmând a fi apoi aduse la viață prin tehnici de animație.

„Atelierele sunt facilitate de Nicoleta Miron, artistă de animație 2D, regizoare de film și co-fondatoarea studioului de animație Scene06 Shot24.
Adolescenții se pot implica în ateliere de street-art cu stencil-uri și stickere, facilitate de Alexandru Ciubotariu, cunoscut în peisajul street art-ului sub numele de Pisica Pătrată, creator de benzi desenate și fondator al proiectului Muzeul Benzii Desenate.”, se mai arată în postarea lui Clotilde Armand de pe Facebook.

În fiecare seară vor fi proiectate filme de lungmetraj pentru toate vârstele, filme provenite din selecția Festivalului Animest. De asemenea, vor fi pregătite și ateliere de graffiti, dar și mese de ping pong. Intrarea este liberă.

Iată programul din acest weekend:

Sursa foto: Facebook / Clotilde Armand
Cookies