Amplu proiect de construcţie propus în mijlocul Centrului Istoric

de:
09 feb. 2013
0 Afișari
Amplu proiect de construcţie propus în mijlocul Centrului Istoric

Ansamblul de clădiri şi amenajări s-ar desfăşura pe strada Şelari la nr. 4-10, pe un teren de circa 2.000 de metri pătraţi abandonat de ani de zile.

Potrivit propunerii dezvoltatorului, aici s-ar putea amenaja o piaţetă publică în jurul căreia vor fi construite clădiri cu înălţime variată, între 2 şi 5 etaje, lipite de calcanurile clădirilor din jur, la Nord şi la Est. De asemenea, proiectul prevede crearea unei noi legături între strada Şelari şi strada Smârdan, prin parcela pe care se află în acest moment restaurantul Bon. Puteţi consulta aici certificatul de urbanism al acestui proiect.

Cum arată în prezent spaţiul pe care se doreşte ridicarea construcţiei

Noile clădiri vor avea funcţie de hotel, magazine şi servicii.

Complexul ar reda publicului spaţiul viran, întregind în acelaşi timp şi frontul stradal din Strada Şelari. De asemenea, propunerea ar oferi pietonilor mai multă mobilitate prin crearea unei noi căi de legătură între Şelari şi Smârdan.

La vestul piaţetei, înspre strada Smârdan, este propusă o construcţie de 7 nivele, dintre care 2 etaje subterane. Pentru ridicarea acesteia ar urma să fie demolată parţial o clădire de 5 etaje situată în spatele localului The Barrel, pe strada Smârdan nr. 27.

Noul ansamblu va avea un procent de ocupare al terenului de 80% şi un coeficient de utilizare al terenului de 3,5, conform cu reglementările zonei protejate, potrivit anunţului de intenţie publicat pe site-ul Primăriei Capitalei.

Ansamblul imobiliar ar fi lipit, în partea de nord, de centrul comercial de două etaje, actualmente în construcţie, ridicat de Alin Cocoş, fiul lui Dorin Cocoş soţul Elenei Udrea pe strada Lipscani (foto jos).

Beneficiarul proiectului din Strada Şelari este firma S.C. Ronaturstein SRL. Aceasta deţine în Centrul Vechi şi Hotelul Concordia, clădirea în care s-a petrecut Unirea Moldovei cu Ţara Românească în data de 23 ianuarie 1859. Locul în care Alexandru Ioan Cuza a înfăptuit Unirea se află într-o stare avansată de degradare, clădirea fiind în prezent ascunsă în spatele unu placaj din lemn (foto jos).

De asemenea, Ronaturstein deţine parcela de teren virană situată lângă Casa Cesianu de pe Calea Victoriei şi a deţinut parcela pe care s-a construit localul Freddo de pe strada Smârdan. 

O analiză despre investiţiile şi evoluţia Centrului Istoric al Capitalei citiţi şi Centrul Istoric al Capitalei, între modernizare și paragină GALERIE FOTO

Cookies