Amplă acțiune de înverzire în Sectorul 1: Se plantează peste 2.500 de copaci din diferite specii

30 mart. 2023
336 Afișari
Amplă acțiune de înverzire în Sectorul 1: Se plantează peste 2.500 de copaci din diferite specii
Amplă acțiune de înverzire în Sectorul 1: Se plantează peste 2.500 de copaci din diferite specii. Sursa foto: Facebook/ Clotilde Armand

Clotilde Armand anunță că în Sectorul 1 se plantează peste 2.500 de copaci din diferite specii. „Avem nevoie de un oraș în care nivelul de poluare să fie cât mai mic, am demarat o amplă acțiune de înverzire a Sectorului 1”, transmite primarul Sectorului 1.

Peste 2.500 de copaci se plantează în Sectorul 1

Primarul Sectorului 1 a anunțat joi, 30 martie 2023, că a început o amplă acțiune de înverzire. Astfel, se plantează peste 2.500 de copaci (frasin, platan, tei, arțar).

Acest program va îmbunătăți substanțial standardul de viață al comunității locale pentru că fiecare arbore plantat este o investiție în sănătatea noastră și a generațiilor viitoare, explică Clotilde Armand într-o postare pe pagina de Facebook.

Pe lângă acțiunea de plantare a copacilor, programul de înverzire din 2023 include și:

  • refacerea spațiilor verzi aferente terenurilor de joacă pe care le administrează PS1,
  • crearea de noi spații verzi în baza Studiilor de Fezabilitate,
  • reamenajarea spațiilor verzi distruse sau afectate de parcările ilegale,
  • igienizarea terenurilor ocupate abuziv,
  • redarea terenurilor respective bucureștenilor prin amenajări peisagistice cu material dendrofloricol rezistent la poluare și factorii de mediu.

Clotilde Armand transmite că specialiștii ADP (Administrația Domeniului Public) au început deja să identifice spații sau terenuri pe care PS1 să le poată amenaja în noi locuri de joacă și spații verzi, pentru a veni în sprijinul bucureștenilor care locuiesc în Sectorul 1.

Vrem să avem cât mai multe zone verzi, să le conservăm pe cele existente și să ne extindem acolo unde este posibil, mai spune primarul Sectorului 1.

Totodată, primarul Sectorului 1 le reamintește oamenilor că au la dispoziție aplicația de servicii electronice pentru sesizări, disponibilă AICI. Această aplicație le oferă bucureștenilor posibilitatea de a transmite direct către departamentul competent solicitările sau problemele constatate în sector.

Cookies