ARHIVA B365

Amplă acțiune a polițiștilor: sancțiuni de 100.000 lei pentru taximetriști

Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R. a coordonat, la data de 16 decembrie a.c., o acţiune pentru verificarea legalităţii efectuării transportului rutier în regim de ,,taxi” și ,,rent-a- car”, în zona aeroporturilor internaţionale Bacău, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara şi Bucureşti – Henri Coandă, potrivit unui comunicat de presă remis redacției.

Poliţiştii de la transporturi şi cei rutieri au acţionat în zonele unde are loc debarcarea şi preluarea pasagerilor, în apropierea staţiilor de cale ferată, precum şi pe traseele dinspre şi către aeroporturi.

Echipele de control au avut în vedere depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, acostează persoane pentru a le oferi astfel de servicii, precum şi sancţionarea celor care, deşi sunt autorizate să desfăşoare aceste activităţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.

Pe parcursul activităţilor desfăşurate, au fost verificate 1.709 autovehicule şi au fost aplicate 595 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 107.407 lei.

Din totalul sancţiunilor aplicate, 481 au vizat încălcări ale normelor prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 83 de sancţiuni au fost aplicate pentru încălcări ale Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, 17 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, iar 14 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea altor acte normative.

De asemenea, în urma neregulilor constatate, au fost retrase 24 de certificate de înmatriculate şi reţinute 8 permise de conducere.

La activităţi au participat specialişti ai Registrului Auto Român, Biroului Român de Metrologie Legală, precum şi jandarmi.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button