Amorez😍, un papagal rătăcit, nimerit în curtea unei bucureștence. E vioi, nițel căpos, dar prietenos. A scăpat miraculos de mâțele care vedeau în el delicioasă gustare turcoaz

27 mai 2024
22876 afișări
Amorez😍, un papagal rătăcit, nimerit în curtea unei bucureștence. E vioi, nițel căpos, dar prietenos. A scăpat miraculos de mâțele care vedeau în el delicioasă gustare turcoaz
Amorez, un papagal rătăcit, nimerit în curtea unei bucureștence. E vioi, nițel căpos, dar prietenos. A scăpat miraculos de mâțele care vedeau în el delicioasă gustare turcoaz | Sursa foto: Papagali pieduți/găsiți Romania/Facebook

Papagalul acesta rătăcit și chipeș a aterizat în curtea unei bucureștence din Sectorul 4. Doamna, foarte, foarte prietenoasă cu animalele, a dat de veste în comunitatea posesorilor de papagali – «Papagali pierduți / Găsiți România»:

Am găsit acest papagal ieri în curte în București, Sector 4, zona Piața Progresul – Drumul Gazarului -metrou Brâncoveanu. E vioi și încăpățânat.

Amorez, papagalul rătăcit care era cât pe ce să devină gustarea unor pisici

Aterizarea în curtea bucureștencei a fost destul de aventuroasă, pentru că a nimerit la domiciliul unor pisici, cărora li s-a părut instantaneu că au primit cadou de la Univers o interesantă diversificare alimentară:

În curte, era sa ajungă gustare pentru cele 3 pisici proprii, puse pe vânătoare și încântate de musafir.

Bucureșteanca îi caută acum stăpânul, care trebuie să știe culoarea inelului de la picior. Dacă știți ce stee cu el, doamna poate fi contactată 🦜AICI 🦜

Între timp, papagalul e bine, are și-o căsuță nouă, provizoarie și se împrietenește cu gazdele:

Până una alta, i-am făcut rost de o colivie și mâncare, e prietenos, se așează pe cap și se lasă mângâiat, dar tot încearcă să evadeze și e o pacoste la băgat în colivie.

Agapornis, faimosul papagal amorez

Un alt membru al aceleiași comunități atrage atenția că este un Agapornis, papagalul amorez sau papagalul iubăreț.

De fapt, „iubăreț” e nedrept spus, pentru că este vorba despre o pasăre monogamă.

Papagalii Agapornis formează perechi pe viață și sunt foarte afectuoși cu partenerul. Specialiștii recomandă să îi achiziționăm o pereche. Însă dacă îți dorești un papagal blând, afectuos și educat atunci optează pentru un singur exemplar, de preferință aflat la o vârstă cât mai fragedă.

Crescut de mic, un papagalul Agapornis se va atașa foarte mult de stăpân și chiar poate fi învățat câteva cuvinte.  

Papagalii amorezi se dovedesc a fi animale de companie minunate, dar pentru asta trebuie îmblânziți, un proces care necesită ceva timp, ceva răbdare.

Se mulțumește cu o colivie nici prea mare, nici prea mică, dar în care neapărat trebuie să-i montezi un leagăn, căci adoră să se să se legene. Și îi mai place mult  și să roadă, așa că se va bucura dacă îi pui colivie câteva crenguțe proaspete, numai bune de ronțăit.

Poate vrei să citești și despre cioara de la Mega Mall:

 

Cookies