ȘTIRI

Amnistia fiscală pentru medicii de familie, votată marți. Peste 1000 de medici vor beneficia de ea

Proiectul privind aministia fiscală a medicilor de familie a ajuns astăzi pe masa deputaţilor, fiind votat de deputați. Astfel, peste 1100 de medici nu vor mai fi nevoiţi să dea înapoi statului banii primiţi pentru funcţionarea centrelor de permanenţă. 

De viitoarea amnistie fiscală vor beneficia, mai precis, 1157 de medici de familie care au efectuat gărzi în centre de permanenţă. Proiectul de lege a fost deja adoptat de Senat a intrat astăzi în dezbaterea Camerei Deputaţilor, care este for decizional. Conform expunerii de motive, un audit al Curţii de Conturi, a constatat neconcordanţe în ceea ce priveşte plata medicilor pentru asigurarea serviciului de permanenţă din mai 2008 şi până în iunie 2011.

În unele cazuri, sumele care trebuie date înapoi statului ajung şi la 20 -25.000 de lei. Aşa că propunerea legislativă prevede „scutirea de la plata acestor bani a medicilor care le-au cheltuit. Însă există şi un dezavantaj. Proiectul prevede că cei care au dat deja banii înapoi până la intrarea în vigoare amnistierii fiscale, rămân cu ei daţi şi nu le vor mai fi restituiţi.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button