Amenzile date în acest an în Sectorul 2 depășesc 6,4 milioane de lei, spune Radu Mihaiu. Dintre acestea, jumătate au fost acordate din cauza aruncării gunoaielor

05 aug. 2021
131 Afișari
Amenzile date în acest an în Sectorul 2 depășesc 6,4 milioane de lei, spune Radu Mihaiu. Dintre acestea, jumătate au fost acordate din cauza aruncării gunoaielor
Sursa foto: Facebook

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a publicat pe pagina sa de Facebook un raport privind amenzile acordate în Sectorul 2 în acest an. Din totalul de 11.424 de amenzi acordate, 43% au fost acordate din motive privind curățenia și deșeurile. De asemenea, edilul a comunicat faptul că operațiunea Cer Liber continuă, astfel că se curăță cablurile de pe stâlpii de curent electric.

Aruncatul gunoaielor aiurea nu-i prea ieftin, mai ales în Sectorul 2. Radu Mihaiu, primarul de sector, a publicat pe pagina sa de Facebook un desfășurător al amenzilor acordate în acest an în Sectorul 2. Astfel, este vorba despre un total de 11.424 de amenzi acordate, cu o valoare totală de 6.477.585 lei. Dintre acestea, aproape jumătate sunt date din cauza gestionării deșeurilor – 4.969 amenzi cu o valoare cumulată de 3.123.420 lei.

„Cine greșește, plătește”, spune Radu Mihaiu

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu a precizat faptul că această analiză este dovada clară a faptului că actuala conducere acționează împotriva „batjocoririi spațiului public”. Edilul precizează că nu se poate menține sectorul curat atât timp cât unii cetățeni își aruncă gunoaiele pe stradă. De asemenea, acesta a adăugat că zonele unde se găsesc mereu gunoaie aruncate ilegal sunt supravegheate în continuare, iar amenzile vor continua să vină în cazul în care nelegiuirile continuă.

„După cum se poate vedea din analiza făcută pe aceste luni, suntem fermi împotriva batjocoririi spațiului public. Nu se mai acceptă orice și oricum. Nu se poate să avem un sector curat atâta timp cât unii își scot zi de zi sacii la stâlp. Continuăm să supraveghem zonele cu probleme, iar cei care încalcă legea vor fi sancționați.”, a scris Radu Mihaiu pe pagina sa de Facebook.

Primarul de sector a subliniat și numărul ridicat al amenzilor, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut – în acest an s-au dat de aproape trei ori mai multe amenzi.

„Față de lunile aferente anului trecut, numărul de sancțiuni a crescut de aproape 3 ori. Cine greșește, plătește.”, a transmis Mihaiu în încheierea postării sale.

Radu Mihaiu a adus precizări și în legătură cu Operațiunea Cer Liber

Primarul Sectorului 2 a declarat că Operațiunea Cer Liber, care dorește eliberarea stâlpilor de telegraf de cablurile de internet și telefonie, continuă într-o zonă nouă a sectorului 2. Este vorba despre cartierul Tei, de unde au fost eliminate până acum 90 de km de trasee de cabluri. Următorul pe listă este cartierul Vatra Luminoasă.

Cookies