Amenzile date de poliţiştii călare nu pot fi şterse, susţine şeful Poliţiei Locale

de:
21 dec. 2011
0 afișări
Amenzile date de poliţiştii călare nu pot fi şterse, susţine şeful Poliţiei Locale

Potrivit directorului PLMB amenzile tăiate de angajaţii firmei de pază au fost date legal iar plata acestora de către contravenienţi demonstrează acest lucru. „Nu poate să vină niciunul din cei certaţi cu legea care au fost sancţionaţi să spună că fapta nu există mai ales că ea este confirmata ca atare. Nu poate sa vina nimeni sa spuna ca procesul verbal a fost gestionat in afara institutiei”, susţine şeful Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti.

El a adaugat ca doar un numar infim de amenzi a fost contestat de constravenienţi „Confirmarea faptei este data de instante, tocmai de-aia s-au platit. Oricine avea ceva de adaugat in vederea contestarii acestui proces verbal se adresa foarte clar instantei de judecata. Nu se pune problema calitatii ci imputernicirii de agent constatator. Nu suntem in materie penala pentru că este vorba de a constata o fapta antisociala care este prevazuta de lege”. Cât priveşte contractul din 2009 semnat intre PLMB si compania privata de paza, Ion Țincu spune că natura serviciilor oferite de aceasta tine de siguranta publica si tocmai de aceea nu a fost organizata o licitatie publica. „Constractul cu firma respectiva are un anumit regim. El face parte din categoria serviciilor de siguranta publica. Exercitarea unor prerogative in numele institutiilor care au prerogative in acest sens confera posibilitatea de a avea misiuni cu un anumit specific. Or, noi nu puteam devoala nimanui itinerariul patrulelor calare inainte de a intra in misiune. Ar insemna ca oamenii sa fie supusi unor presiuni”, a adăugat acesta.

Reamintim, prefectul Mihai Cristian Atănăsoaei a solicitat, săptămâna trecută, Poliţiei Capitalei să facă investigaţii cu privire la faptul că angajaţi ai unei societăţi purtau uniforma şi însemnele Poliţiei Locale. Sesizarea a venit după ce Inspectoratul Teritorial de Muncă al Capitalei a făcut, în 25 noiembrie, un control la SC Fandax Group SRL din Capitală, firmă cu care Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti are încheiat un contract de colaborare. Firma a refuzat să pună la dispoziţia Inspectoratul Teritorial de Muncă acest contract. La locul controlului, şi anume spaţiile de campare a cailor Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti din Parcul Tineretului (sector 4) şi din Parcul Herăstrău (sector 1), au fost identificate 13 persoane care îşi desfăşurau activitatea în baza unor contracte individuale de muncă încheiate cu respectiva societate.

Cookies