AMENZI usturătoare pentru posesorii animalelor de companie care nu păstrează curăţenia în parcuri

de:
05 iul. 2016
0 Afișari
AMENZI usturătoare pentru posesorii animalelor de companie care nu păstrează curăţenia în parcuri

Conform prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 120/2010 privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti, nerespectarea condiţiilor menţionate constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei pentru persoane juridice şi de la 200 lei la 1.000 lei pentru persoane fizice.

Tot în luna iunie au fost aplicate şi 11 sancţiuni contravenţionale posesorilor de animale de companie care, în timpul plimbărilor pe domeniul public, n-au deţinut asupra lor materialele necesare (făraş, mătură, pungă) pentru curăţarea dejecţiilor provenite de la acestea. Cei care nu se conformează riscă să fie sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 200 lei şi 500 lei.

Suma totală a sancţiunilor aplicate de către poliţiştii locali pentru nerespectarea prevederilor HCGMB nr. 120/2010 a fost, în luna iunie a.c., în valoare de 29.100 lei.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 informează că acţiunile de control se vor desfăşura permanent, aplicându-se, ori de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a asigura curăţenia în Sectorul 6.

Cookies