Amenzi USTURĂTOARE aplicate mai multor hoteluri, cluburi şi restaurante de pe litoral

Amenzi USTURĂTOARE aplicate mai multor hoteluri, cluburi şi restaurante de pe litoral

In unitatile de cazare si localurile sanctionate au fost gasite nereguli precum lenjerie de pat murdara, mobilier stricat, mancare depozitata necorespunzator sau expirata, transmite News.ro.

Cele sase hotelurile in care comisarii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) au gasit nereguli sunt din statiunile Neptun si Olimp.

Potrivit unui comunicat al ANPC, in patru unitati de cazare era lenjerie de pat murdara, precum si gresie stricata in baie sau mobilier rupt, in timp ce in cazul celorlalte trei, ofiterii au observat ca turistii nu primeau informatii despre serviciile cu si fara plata care li se ofereau.

Toate cele sase hoteluri au fost amendate, iar camerele in care s-au gasit probleme au fost inchise pana la remedierea neregulilor.

Comisarii au dat amenzi si in cazul a cinci cluburi din statiunea Mamaia, pentru depozitarea necorespunzatoare a produselor si pentru ca in meniuri nu apareau informatii despre cantitatea neta sau cu privire la ingredientele cu potential alergen, se arata in comunicatul ANPC.

Tot in statiunea Mamaia au fost sanctionate si cinci terase, unde s-au gasit produse expirate, alimente depozitate necorespunzator sau neetichetate, precum si meniuri din care lipseau informatii despre cantitate sau ingrediente. Doua dintre aceste terase nu mai au voie sa serveasca mancare pana la remedierea problemelor.

In urma controalelor desfasurate in perioada 12 – 13 august, ofiterii ANPC au aplicat amenzi in valoare totala de 102.500 lei.