Amenzi și audieri de suporteri, dupa scandalul de aseară, de la meciul Steaua -Dinamo București

19 apr. 2023
196 afișări
Amenzi și audieri de suporteri, dupa scandalul de aseară, de la meciul Steaua -Dinamo București
Amenzi și audieri de suporteri, dupa scandalul de aseară, de la meciul Steaua -Dinamo București. Sursa foto: Facebook/ Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti

Ieri a avut loc, pe stadionul din Ghencea, meciul dintre CSA Steaua și Dinamo București, iar suporterii au intrat în conflict și au fost amendați.

Jandarmeria a amendat suporterii ambelor echipe

Zeci de suporteri ai echipelor de fotbal CSA Steaua și Dinamo București au intrat în conflict înainte de începerea meciului de fotbal de pe stadionul din Ghencea.

Incidentele dintre aceștia au adus amenzi din partea Jandarmeriei. Au fost întocmite nouă acte de sesizare în vederea înaintării către organele abilitate, astfel:

  •  6 acte de sesizare în conformitate cu prevederile Legii 126/1995 privind regimul materialelor explozive;
  •  1 act de sesizare în conformitate cu prevederile Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri;
  •  1 act de sesizare în conformitate cu prevederile art. 371 C.P., pentru tulburarea ordinii și liniștii publice;
  •  1 act de sesizare în conformitate cu prevederile art. 253 C.P., pentru distrugere.

De asemenea, conform Antena 3 CNN, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, astfel:

  • patru sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive;
  •  şapte sancțiuni contravenționale în conformitate cu predederile Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În plus, au fost aplicate 8 sancțiuni complementare privind interzicerea accesului la competițiile sportive pe o perioadă cuprinsă între 6 luni și un an.

Mai multe petarde au fost aruncate pe teren în timpul meciului

Cu toate că jandarmii se aflau la fața locului pentru a asigura ordinea publică, suporterii au aruncat mai multe petarde pe teren.

Pentru a se asigura că nu vor exista conflicte între fanii celor două echipe, 9.000 de jandarmi s-au aflat în jurul și în interiorul stadionului. Cu toate astea, tot s-au iscat conflicte între suporteri.

Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București a anunțat că a avut loc un incident între suporterii celor două echipe și că jandarmii prezenți în zona stadionului au intervenit.

În jurul orei 12:30, în zona stadionului Steaua, un grup de 10-15 suporteri ai echipei CSA Steaua a intrat în conflict cu un grup de aproximativ 40 de suporteri dinamoviști, veniți pentru amenajarea coregrafiei în stadion. Jandarmii prezenți în zona stadionului au intervenit prompt și au reușit să stopeze incidentul. În urma incidentului, mai multe persoane au fost identificate, reținute și conduse la secțiile de poliție pentru luarea măsurilor legale.

De asemenea, asupra acestora au fost găsite mai multe materiale pirotehnice”

Te-ar putea interesa și:

Cookies