Amenzi primite și permise reținute, noaptea trecută în București. Brigada Rutieră a efectuate controale în mai multe zone din Capitală

08 ian. 2023
260 afișări
Amenzi primite și permise reținute, noaptea trecută în București. Brigada Rutieră a efectuate controale în mai multe zone din Capitală
Amenzi primite și permise reținute, noapte trecută în București. Brigada Rutieră a efectuate controale în mai multe zone din Capitală | Sursă foto: Facebook-Poliția Capitalei

Brigada Rutieră București a efectuat controale în noaptea de 7 spre 8 ianuarie 2023 în mai multe zone ale Capitalei. Polițiștii au dat amenzi și au reținut permisele șoferilor ce au încălcat legea.

Controalele au avut rolul de a preveni accidentele ce sunt produse de persoanele aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Amenzi primite și permise reținute, noapte trecută în București

Mii de români și-au celebrat ieri ziua de nume cu ocazia sărbătorii de Sfântul Ioan Botezătorul. Mare parte dintre bucureșteni au petrecut în Centrul Vechi din Capitală.

Astfel că, pentru a preveni accidentele rutiere provocate de șoferii ce consumaseră alcool sau substanțe psihoactive, polițiștii rutieri au efectuate controale în mai multe zone din București.

În urma acestora, Brigada Rutieră a dat 57 de sancțiuni contravenționale. De asemenea, au fost constatate următoarele 3 infracțiuni:

  • Conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive – 2,
  • Deținere de substanțe psihoactive din categoria drogurilor de risc -1.

Printre persoanele ce au condus sub influența substanțelor psihoactive se numără un tânăr de 23 de ani și unul (străin) de 29 de ani. Șoferii au fost depistați în Sectorul 2 din București.

Tânărul de 23 de ani consumase THC5-Cannabis, conform rezultatului arătat de aparatul Drugtest. Bărbatul a fost dus la INML pentru recoltarea de probe biologice. Pe lângă asta, în mașina tânărului, polițiștii au găsit substanțe din categoria drogurilor de risc.

În această cauză s-a întocmit un dosar penal, iar conducătorul este acum cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de: deținere de substanțe psihoactive

În ceea ce îi privește pe tânărul străin de 29 de ani, Brigada Rutieră a transmis că testarea cu aparatul Drugtest a arătat prezența în organism a următoarelor substanțe:

  • Benzodiazepinei,
  • Metamfetaminei.

Tânărului i-a fost întocmit un dosar penal și a fost condus la INML pentru prelevarea de probe biologice.

16 permise de conducere au fost reținute

Tot în cadrul acestor controale efectuate de Brigada Rutieră București, 16 permise de conducere au fost reținute. Iată motivele pentru care bucureștenii au devenit pietoni:

  • 6 permise reținute pentru încălcarea regimului legal de viteză,
  • 5 permise reținute pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice,
  • 2 permise reținute pentru infracțiunile la regimul circulației pe drumurile publice,
  • 2 permise reținute pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului,
  • 1 permis reținut pentru adoptarea unui comportament agresiv în conducerea autovehiculului pe drumurile publice.

Pe lângă asta, polițiștii rutieri au reținut și 7 certificate de înmatriculare pentru deficiențele tehnice ce au fost constatate în urma controalelor.

Brigada Rutieră a anunțat că aceste acțiuni de control sunt desfășurate periodic pentru a reduce numărul accidentelor rutiere ce au loc în Capitală. De asemenea, se dorește ca prin aceste acțiuni să fie crescut nivelul de disciplină al șoferilor.

Cookies