Amenzi pentru protestatarii din Piața Victoriei

09 nov. 2020
9 afișări
Amenzi pentru protestatarii din Piața Victoriei

Protestatarii din Piața Victoriei au fost amendați, duminică, de către Jandarmeria București.

Astfel, aceștia trebuie să scoată din buzunare peste 7.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a pandemiei de coronavirus. Totodată, o altă persoană a fost amendată pentru folosirea unei drone în Piața Victoriei.

Protestul vine în urma noilor măsuri şi restricţii anunţate de Guvern pentru combaterea răspândirii coronavirusului, manifestanţii exprimându-și nemulțumirea atât faţă de obligativitatea purtării măştii de protecţie, cât şi faţă de restricţiile de circulaţie, spre exemplu.

„În conformitate cu prevederile legale în vigoare, pe timpul stării de alertă, organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii sau orice alte întruniri sunt permise cu participarea a maximum 100 de persoane. (…) Până în prezent, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 şi 29 de persoane au fost avertizate. În continuare, sunt desfăşurate activităţi specifice de identificare şi sancţionare şi a altor persoane care au încălcat prevederile legii”, se arată în comunicatul transmis de Direcția Generală de Jandarmi a municipiului București.

Cookies