Amenzi pentru proprietarii de terenuri care nu curăță ambrozia în Sectorul 5

24 mai 2021
176 Afișari
Amenzi pentru proprietarii de terenuri care nu curăță ambrozia în Sectorul 5

Poliția Locală va aplica amenzi pentru proprietarii de terenuri care nu curăță ambrozia în Sectorul 5. Sancțiunile pot ajunge până la 20.000 de lei.

În urma controalelor efectuate de către Poliția Locală Sector 5, din dispoziția primarului Cristian Popescu Piedone, mai mulți proprietari de terenuri au fost înștiințați cu privire la infestarea terenurilor cu ambrozie.

Acestora li s-au recomandat mai multe metode pentru combaterea infestării cu ambrozie, iar pentru mai multe informații li s-a pus la dispoziție și numărul de telefon al Direcției pentru Agricultură a Municipiului București.

Amenzi pentru proprietarii de terenuri care nu curăță ambrozia în Sectorul 5

Proprietarii de terenuri au obligația de a aplica metodele de prevenire, combatere și distrugere a acestei buruieni până la data de 30 iunie, conform legii. Dacă în urma controlului efectuat în perioada 1 iulie-15 iulie nu vor fi luate măsurile specifice de combatere, proprietarii de terenuri vor primi un avertisment. Daca după al doilea control se constată că aceștia nu s-au conformat, agenții Poliției Locale Sector 5 îi vor sancționa cu amendă contravențională ce pleacă de la 1.000 lei și poate ajunge la 5.000 de lei, în cazul persoanelor fizice, respectiv de la 10.000 lei la 20.000 lei în cazul persoanelor juridice.

Proprietarii de terenuri au obligația de a înștiința în scris Primăria Sectorului 5 după efectuarea lucrărilor menționate mai sus.

Cookies