Amenzi pentru persoanele ce consumă alcool în spațiile publice din Sectorul 2. Poliția Locală a efectuat controale în Zona Obor

07 ian. 2023
531 Afișari
Amenzi pentru persoanele ce consumă alcool în spațiile publice din Sectorul 2. Poliția Locală a efectuat controale în Zona Obor
Amenzi pentru persoanele ce consumă alcool în spațiile publice din Sectorul 2. Poliția Locală a efectuat controale în Zona Obor | Sursă foto: Facebook-Primăria Sectorului 2 București

Polițiștii Locali din Sectorul 2 au dat amenzi celor de consumă alcool în spațiile publice. Controalele au fost făcute în urma mai multor sesizări înregistrate de cetățeni.

Amenzi pentru persoanele ce consumă alcool în spațiile publice din Sectorul 2

Poliția Locală a efectuat controale în Zona Obor după ce mai mulți bucureșteni au înregistrat sesizări referitoare la persoanele ce consumă alcool și care depozitează gunoaie pe domeniul public.

Am acționat zilnic, de la începutul noului an în vederea identificării și aplicării măsurilor legale care se impun conform competențelor, a transmis Poliția Locală Sector 2.

Astfel că, în perioada 1 – 5 ianuarie 2023 agenții au aplicat un număr de 14 sancțiuni contravenționale conform:

  • H.C.L.S.2 nr. 301/2019, privind stabilirea și sancționarea faptelor ce constituie contravenție,
  • Legea 61/1991 (*republicată și actualizată*), pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, pentru consum de băuturi și depozitare gunoi pe domeniul public.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale ce au fost aplicate de către polițiști se ridică la 4.300 de lei.

Sectorul 2, eliberat de mașinile abandonate pe spațiul public

Primăria Sectorului 2 a transmis că mașinile ce sunt abandonate pe domeniul public urmează să fie depozitate pe o platformă betonată de 4.000 de metri.

Această platformă, aflată pe Bulevardul Biruinței nr. 147 – 149 (Pantelimon, Ilfov), este o parte dintr-un imobil cu o suprafață totală de 45.000 de metri pătrați. La acest moment, terenul respectiv este utilizat de către Administrația Domeniului Public (ADP) Sector 2 pentru producția de flori și arbuști.

Astfel că, Consiliul Local a aprobat un proiect de hotărâre prin care se solicită un acord cu Consiliului General al Municipiului București. Prin acesta, destinația imobilului ar putea fi schimbată.

Protocolul urmează să fie încheiat pe o perioadă de 2 ani, cu posibilitate de prelungire, a anunțat Primăria Sectorului 2.

Cookies