Amenzi pentru mii de bucureșteni care au parcat mașinile pe trotuare, treceri de pietoni sau în stații STB din Sectorul 2. Sancțiuni și pentru trotinetiști și bicicliști

31 ian. 2023
4838 afișări
Amenzi pentru mii de bucureșteni care au parcat mașinile pe trotuare, treceri de pietoni sau în stații STB din Sectorul 2. Sancțiuni și pentru trotinetiști și bicicliști
Amenzi pentru mii de bucureșteni care au parcat mașinile pe trotuare, treceri de pietoni sau în stații STB din Sectorul 2. Sancțiuni și pentru trotinetiști și bicicliști. Sursa foto colaj: Facebook/ Primaria Sectorului 2 Bucuresti

De la intrarea în vigoare a noilor modificări din codul rutier și până în prezent, mii de bucureșteni au primit amenzi pentru că au parcat mașinile neregulamentar în Sectorul 2. Totodată, polițiștii locali au întocmit și note de constatare care, ulterior, se vor transforma în amenzi.

Amenzi pentru mii de bucureșteni care au parcat neregulamentar în Sectorul 2

Primăria Sectorului 2 anunță că, 2.065 de amenzi, în valoare totală de 594.058 lei, au fost date din momentul în care au intrat în vigoare noile modificări din codul rutier și până în prezent, șoferilor care au parcat neregulamentar în Sectorul 2.

În aceeași perioadă, 11 decembrie 2022 – 30 ianuarie 2023, pe lângă amenzi, Poliția Locală Sector 2 a întocmit și 3.800 de note de constatare. Aceste note de constatare se vor transforma în amenzi.

„Toate acestea au fost posibile datorită faptului că Poliţia Locală dispune de noi instrumente legale prin care îi poate identifica și sancționa mai uşor pe cei care parchează neregulamentar. Mai exact, poliţiştii locali pot obliga proprietarul maşinii parcate neregulamentar să comunice, în termen de 3 zile, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul, în situaţia în care proprietarul a permis şi altei persoane să-i conducă maşina”, explică PS2 într-o postare pe Facebook.

De ce au fost sancționați șoferii

PS2 transmite că, cele mai multe amenzi au fost date pentru:

  • șoferii care au oprit în stațiile mijloacelor de transport public – 481 de sancțiuni
  • șoferii care au oprit pe trotuar – 467 sancțiuni
  • șoferii care au oprit pe trecerile pentru pietoni ori la mai puțin de 25 de metri înainte și după acestea – 404 sancțiuni
  • șoferii care au oprit în locuri unde era afișat „Oprirea interzisă- 244 sancțiuni
  • șoferii care au oprit în intersecții, inclusiv cele cu circulație în sens giratoriu – 179 sancțiuni
  • șoferii care au oprit în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară – 164 sancțiuni
Sursa foto: Facebook/ Primaria Sectorului 2 Bucuresti
Sursa foto: Facebook/ Primaria Sectorului 2 Bucuresti

Sancționați au fost și bicicliștii, dar și cei cu trotinete electrice:

  • 26 de sancțiuni pentru folosirea neregulamentară a vehiculelor în circulația pe drumurile public
  • o sancţiune pentru prezența pe sectoarele de drum semnalizate cu indicatorul având semnificația “Accesul interzis bicicletelor”.

Primăria Sectorului 2 anunță că, în continuare, sunt eliberate trecerile de pietoni, stațiile de transport în comun, dar și trotuarele din apropierea școlilor și a spitalelor. Aceste spații sunt deseori ocupate în mod abuziv de mașinile parcate neregulamentar.

„Siguranţa pietonilor nu este un moft, ci o prioritate!”, conchide PS2.

Cookies