Amenzi pentru blocarea domeniului public în Sectorul 2. Bucureștenii vor să-și păstreze locurile de parcare prin metode ilegale

06 feb. 2023
976 Afișari
Amenzi pentru blocarea domeniului public în Sectorul 2. Bucureștenii vor să-și păstreze locurile de parcare prin metode ilegale
Amenzi pentru blocarea domeniului public în Sectorul 2. Bucureștenii vor să-și păstreze locurile de parcare prin metode ilegale

Din cauza locurilor de parcare insuficiente, bucureștenii din Sectorul 2 își păstrează locurile prin blocarea acestora cu diferite obiecte. Poliția Locală a Sectorului 2 a dat amenzi pentru blocarea domeniului public.

Au fost date amenzi pentru blocarea domeniului public

Primăria Sectorului 2 anunță că blocarea spațiului public nu este conformă cu legea, iar persoanele care încalcă acest regulament vor primi amenzi de la Poliția Locală a Sectorului 2.

Astfel că, în perioada 27 ianuarie – 3 februarie 2023, organele legii au dat 9 amenzi pentru această ilegalitate, în valoare totală 5.500 de lei. Acestea au fost date în baza H.C.L.S.2 nr. 301/2019, transmite Primăria Sectorului 2 pe pagina sa de Facebook.

PS2 le reamintește locuitorilor că amplasarea sau depozitarea deșeurilor pe domeniul public contravine legii. De asemenea, administrația publică a transmis că blocarea spațiului public cu materiale metalice mobile sau alte obiecte (tomberoane, pubele, lăzi, scânduri, sticle, panouri, anvelope auto etc.) care nu oferă acces la trotuar sau la stradă este ilegală.

Pe parcursul săptămânii ce tocmai a trecut, Poliția Locală S2 a aplicat 61 celor care nu au respectat normele de salubrizare. Valoarea totală a amenzilor a ajuns la 32.500 de lei. De asemenea, patru persoane au primit avertismente.

Organele legii din Sectorul 2 au dat 82 de amenzi în valoare de 25.000 de lei și pentru tulburarea liniștii publice. Pe lângă amenzi, au fost date și 5 avertismente.

Conducătorii auto au fost și ei luați în vizor și amendați de polițiști. Pentru încălcarea regulilor de circulație au fost aplicate 253 de amenzi cu o valoare totală de 86.445 de lei. De asemenea, au fost date 66 de avertismente.

Alte acțiuni ale Poliției Locale S2

Poliția Locală S2 a desfășurat acțiuni de prevenire și combatere a activităților ilegale ce țin de comerțul stradal neautorizat, în perioada 27 ianuarie – 2 februarie 2023. Zonele vizate au fost următoarele:

  • Piața Obor,
  • Piața Delfinului,
  • Bd. Chișinău,
  • Bd. Basarabia,
  • Șos. Iancului,
  • Șos. Colentina,
  • Șos. Mihai Bravu,
  • Șos. Ștefan cel Mare,
  • Șos. Pantelimon.

Numărul total al sancțiunilor contravenționale a fost de 43, cu o valoare totală de 60.000 de lei.

Cookies