Amenzi pentru 8 adolescenți care se cățărau pe echipamentele de la un loc de joacă din Sectorul 6. „Vă rugăm să păstrați!”, transmite PS6

17 ian. 2023
397 Afișari
Amenzi pentru 8 adolescenți care se cățărau pe echipamentele de la un loc de joacă din Sectorul 6. „Vă rugăm să păstrați!”, transmite PS6
Amenzi pentru 8 adolescenți care se cățărau pe echipamentele de la un loc de joacă din Sectorul 6. „Vă rugăm să păstrați!”, transmite PS6. Sursa foto: Facebook/ ADPDU Sector 6

Luni seară, echipajele de poliție din Sectorul 6 al Capitalei au surprins 8 adolescenți care se cățărau pe echipamentele de la locul de joacă de pe strada Ghirlandei 32, destinate copiilor mici, de până în 3 ani.

Locul de joacă era gol, iar adolescenții cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani s-au gândit ca ar fi ocazia perfectă să-și amintească de copilărie și să se urce pe echipamente.

Parcurile sunt destinate copiilor cu vârste de până în 12 ani, iar echipamentele de joacă pot suporta o anumită greutate, de accea adolescenții nu au voie sa le folosească.

Valoarea amenzilor date adolescenților de către Poliția Locală a Sectorului 6

Cei 8 adolescenți au fost sancționați contravențional de Poliția Locală a Sectorului 6 cu amenzi în valoare de 1600 de lei, câte 200 de lei fiecare, după care au fost îndepărtați din zona respectivă.

De precizat este faptul că echipamentele respective nu au fost deteriorate.

Spațiile de joacă au fost reabilitate recent

Primăria Sectorului 6 a reabilitat anul trecut 12 spații de joacă, cu echipamente comandate din străinătate, adaptate copiilor cu probleme de mobilitate. În plus, PS6 anunță că au în plan să mărească acest număr și să refacă și grădinițele din sector.

„În 2023, ne dorim să sporim numărul locurilor de joacă pe care le reabilităm complet, ba mai mult, vom reface și locurile de joacă ale grădinițelor din sector.”, declară ADPDU pe pagina sa de Facebook.

ADPDU îi roagă pe bucureșteni să păstreze ordinea și liniștea în locurile publice, deoarece vor ca munca să le fie respectată.

„Însă, pentru a fi eficienți, proactivi și pentru a putea spori lucrurile bune pe care dorim să le întreprindem pentru comunitate, este nevoia ca munca să fie respectată, iar toate aceste bunuri publice, păstrate.”, afirmă ADPDU.

Pentru a evita amenzile, cetățenii sunt sfătuiți să respecte regulile de ordină publică și să-și prețuiască atât sectorul, cât și orașul.

Cookies