Amenzi MAJORATE pentru contravenţiile săvârşite pe durata stării de urgenţă

de:
27 mart. 2020
37 Afișari
Amenzi MAJORATE pentru contravenţiile săvârşite pe durata stării de urgenţă

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, mai multe OUG adoptate de Guvern. Una dintre acestea vizează înăsprirea amenzilor pentru contravenţiile săvârşite pe perioada stării de urgenţă.

„Sunt avute în vedere în special contravenţiile săvârşite împotriva măsurilor de limitare a răspândirii infecţiilor cu coronavirus, iar pentru cei care nu respectă reglementările adoptate în acest sens contravenţia se amendează cu 2.000- 20.000 pentru persoane fizice, iar pentru persoane juridice valoare amenzii este cuprinsă între 10.000 şi 70.000 RON”, a anunţat Dancă.

Tot în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pentru a diminua deplasarea cetăţenilor în acest moment pentru obţinerea diverselor autorizaţie şi certificate, valabilitatea documentelor de orice fel eliberate de instituţiile şi autorităţile publice se prelungeşte pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea stării de urgenţă.

„De asemenea, a fost adoptată o altă ordonanţă de urgenţă pentru modificarea statutului poliţiştilor şi statutul militarilor în acest sens au fost instituite reglementări care să întărească disciplina ierarhică în cadrul acestor instituţii şi pentru a reglementa situaţia unor angajaţi care trebuie în această perioadă să fie la dispoziţie instituţiilor de ordine şi siguranţă publică în vederea combaterii efectelor epidemiei cu coronavirus”, a mai spus Dancă.

Astfel, se întrerup concediile de odihnă pentru personalul acestor instituţii, se iau măsuri pentru asigurarea continuităţii programului de lucru, detaşarea personalului în vederea efectuării misiunii se va face obligatoriu fără acordul angajatului şi, de asemenea, se suspendă prevederile legate de pensionare anticipată pentru personalul din aceste instituţii pe perioada strări de urgenţă.

Cookies