Amenzi în valoare de 23 000 lei date de Poliția Capitalei duminică noapte.Mai mulți șoferi depistați băuți la volan

01 mart. 2021
82 afișări
Amenzi în valoare de 23 000 lei date de Poliția Capitalei duminică noapte.Mai mulți șoferi depistați băuți la volan

Poliția Capitalei a aplicat duminică seară amenzi în valoare de 23 000 lei în București în cadrul unei acțiuni pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Polițiștii Brigăzii Rutiere au acționat noaptea trecută pe principalele artere din municipiul București pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță rutieră, reducerea riscului rutier în rândul participanților la trafic și combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii au fost aplicate  41 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 23 000 lei și au fost reținute 7 permise de conducere, după cum urmează:

– 4 pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice (contravenție);

– 2 pentru infracțiunile constatate;

– 1 pentru alte situații.

Cu ocazia activităților de control, polițiștii rutieri au constatat două infracțiuni pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Unul dintre cei sancționați, un bărbat în vârstă de 43 de ani, a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 5 în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest iar rezultatul indicat a fost de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În acest context, bărbatul fost condus la sediul INML în vederea recoltării de probe biologice necesare stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 336 alin. 1 din Codul Penal.

Brigada Rutieră organizează permanent astfel de acțiuni pentru menținerea unui climat de siguranță rutieră pe drumurile publice din Capitală.

Cookies