Amenzi de zeci de mii de lei, după controlul pe care Prefectul Capitalei l-a făcut în Parcul Cișmigiu

21 iul. 2022
1094 Afișari
Amenzi de zeci de mii de lei, după controlul pe care Prefectul Capitalei l-a făcut în Parcul Cișmigiu
Toni Greblă, prefectul Municipiului Bucureşti, împreună cu Corina Simona Bega, director ALPAB și Tudorel Bîră, director parcuri la ALPAB, au făcut o vizită de control în parcul Cișmigiu din București, miercuri 13 iulie 2022. Inquam Photos / George Călin

Acțiunea de control demarată de Prefectul Capitalei, Toni Greblă în Parcul Cișmigiu s-a lăsat cu amenzi de zeci de mii de lei. Echipa mixtă de specialiști a constatat, rând pe rând, nereguli și a aplicat sancțiuni.

Prefectul Capitalei a mers în control în Parcul Cișmigiu

Săptămâna trecută, la data de 13 iulie 2022, Prefectul Municipiului București, Toni Greblă, a mers în control în Parcul Cișmigiu. În urma acțiunii, Prefectura Capitalei transmite joi, 21 iulie 2022, că au fost constatate mai multe neconformități și deficiențe și au fost aplicate sancțiuni.

După numeroase sesizări primite din partea bucureștenilor, informațiilor apărut în mass-media și după apelurile repetate făcute către autoritățile publice locale, Prefectul Capitalei a dispus această acțiune de control. Toni Greblă a mers personal în Parcul Cișmigiu și a fost însoțit de o echipă mixtă de specialiști.

Au fost date amenzi de zeci de mii de lei

Garda Națională de Mediu – Comisariatul Municipiului București a constatat că Parcul Cișmigiu nu era întreținut corespunzător.

Au fost identificate porțiuni din parc în care iarba nu era cosită, alte zone în care nu era iarbă deloc, arbori netoaletați, arbori aflați în stare avansată de degradare, frunze și deșeuri pe alei și pe spațiul verde.

Astfel, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Municipiului București a sancționat contravențional Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru nerespectarea obligației de a asigura integritatea, refacerea și îngrijirea spațiilor verzi din Parcul Cișmigiu și cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru nerespectarea obligației de a se supune procedurilor și cerințelor legale care conduc la prevenirea, eliminarea și reducerea impactului asupra mediului, conform prevederilor legale în vigoare, transmite Prefectura Capitalei într-un comunicat de presă.

Lista continuă

Totodată, mobilierul din Parcul Cișmigiu (băncile, foișoarele) este deteriorat și murdar, locurile de joacă pentru cei mici prezintă risc de accidentare, iar aleile parcului sunt deteriorate, cu gropi și crăpături în asfalt. Astfel, Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a aplicat o amendă de 4.000 de lei Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București și a cerut conducerii ALPAB să prezinte un plan de măsuri, cu termene și responsabilități, pentru remedierea neregulilor constatate.

De asemenea, cu ocazia verificărilor desfășurate în perimetrul Parcului Cișmigiu, Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București a descoperit că nu au fost remediate deficiențele identificate la un control anterior, dar mai ales că și în prezent în parc sunt condiții igienico-sanitare precare, la prestarea serviciilor, motive pentru care a aplicat două sancțiuni contravenționale în cuantum de 20.000 de lei, transmite sursa citată.

Cookies