LA MINE-N CARTIER

Amenzi de peste un milion de lei în Sectorul 6 date pentru nerespectarea ordinii și liniștii publice și a curățeniei

Sectorul 6, prin primarul Ciprian Ciucu și Poliția Locală, nu glumște.În luna aprilie s-au aplicat amenzi de peste un milion de lei pentru nerespectarea ordinii și liniștii publice și a curățeniei.

Polițiștii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au aplicat 120 de amenzi în valoare de 1.069.700 de lei, dintre care opt avertismente persoanelor care nu au păstrat curățenia trotuarelor, a arterelor de circulație, a parcurilor, a locurilor de joacă pentru copii, a pieţelor şi a altor locuri publice.

Conform prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 120/2010 privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti, nerespectarea condiţiilor menţionate constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei, atât pentru persoanele fizice, cât și juridice.

Amenzi de peste un milion de lei în Sectorul 6

Un număr de 39 de sancţiuni contravenţionale, dintre care șase avertismente, au fost aplicate posesorilor animalelor de companie care, în timpul plimbărilor pe domeniul public, nu au deţinut asupra lor materialele necesare pentru curăţarea dejecţiilor provenite de la acestea, au permis accesul animalelor de companie pe spaţiile verzi în parcuri, grădini publice și în spaţiile de joacă amenajate pentru copii. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate pentru nerespectarea prevederilor H.C.G.M.B. nr. 120/2010 a fost, în luna aprilie, de 192.900 de lei.

Tot luna trecută, agenții au acţionat pentru combaterea actelor de comerţ ambulant neautorizat pe raza administrativ teritorială a Sectorului 6. În acest sens, au fost legitimate 1.742 de persoane, aplicate 713 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 804.550 de lei, dintre care 54 de avertismente.

De asemenea, poliţiştii locali au desfăşurat acţiuni pentru respectarea ordinii şi liniştii publice, identificării grupurilor de persoane care consumă alcool până la ore târzii în zonele limitrofe locuinţelor și depistării persoanelor care încalcă în mod repetat prevederile Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice cu modificările și completările ulterioare. Astfel, au fost legitimate 2.049 de persoane, identificate 47 de persoane fără domiciliu şi aplicate 246 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 72.250 de lei, dintre care trei avertismente.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button