Amenzi de peste 9.000 de lei pentru protestatarii din Piaţa Victoriei. Ce reguli au încălcat

de:
13 mai 2018
0 Afișari
Amenzi de peste 9.000 de lei pentru protestatarii din Piaţa Victoriei. Ce reguli au încălcat

Reprezentanţii Jandarmeriei Capitalei au anunţat că în timpul protestului din Piaţa Victoriei, şase persoane au fost conduse la secţia de poliţie, pentru audieri, ulterior fiind amendate cu o sumă totală de 9.100 de lei.

Amenzile au fost date pentru injurii, tulburarea ordinii publice, împiedicarea forţelor de ordine de a-şi îndeplini obligaţiile şi refuzul de a părăsi manifestaţia la solicitarea forţelor de ordine.

La manifestaţia din faţa Guvernului, au existat momente de tensiune între protestatari şi jandarmi, aceştia din urmă încercând să monteze garduri în zona Pieţei Victoria, moment în care manifestanţii au început să scandeze „Fără garduri” şi „Ruşine să vă fie”, iar jandarmii au renunţat la măsură. Protestul s-a încheiat ulterior fără alte incidente.

Protest cu mii de oameni, anunţat sâmbătă seară în Piaţa Victoriei din Capitală şi în restul ţării

Un protest faţă de coaliţia de guvernare a fost anunţat sâmbătă seară în Piaţa Victoriei din Bucureşti, unde mii de oameni şi-au anunţat deja prezenţa pe pagina de Facebook a evenimentului. Manifestaţii asemănătoare au fost programate şi în restul ţării, în oraşe precum Constanţa, Braşov, Sibiu, dar şi în diaspora. Oamenii acuză coaliţia PSD-ALDE că nu şi-a respectat promisiunile făcute în campania electorală şi îndepărtează România de standardele europene şi democratice şi o aruncă într-un regim în care domnesc doar interesele celor care au acces la politică.

Cookies