Amenzi de peste 600.000 de lei aplicate de Poliția Locală Sector 2 într-o singură săptămână.

11 feb. 2023
730 afișări
Amenzi de peste 600.000 de lei aplicate de Poliția Locală Sector 2 într-o singură săptămână.
Amenzi de peste 600.000 de lei acordate de Poliția Locală Sector 2 într-o singură săptămână. Sursa foto: PressOnline

Poliția Locală Sector 2 a acordat amenzi de peste 600.000 de lei în săptămâna 3-9 februarie De la mașini parcate pe trotuar, la comerț ilegal și expunere de produse, până la o rampă de spălare a vehiculelor ridicată ilegal, astea sunt neregulile cele mai importante descoperite.

607 amenzi într-o săptămână, acesta este bilanțul controalelor desfășurate de Poliția Locală Sector 2 în intervalul 3-9 februarie, când au acordat sancțiuni totale de 603.000 lei.

Amenzi de peste 600.000 de lei acordate de Poliția Locală Sector 2 într-o singură săptămână

Cele mai multe amenzi din cele 607 sunt acordate pentru parcarea pe trotuar, fiind vorba despre 361 de astfel de sancțiuni, cu valoare totală de 143.000 de lei. Alte 106 sancțiuni în valoare totală de 57.900 de lei au fost acordate pentru expunerea de produse pe căi de acces, trotuare sau alei, în parcuri sau orice spații decât cele aprobate pentru comercializarea mărfurilor. De asemenea 60 de amenzi au fost acordate pentru comerț ambulant, cu valoare totală de 66.000 de lei. În acest sens, autoritățile locale au transmis că „Sănătatea oamenilor nu este un capriciu, ci o prioritate”

Autoritățile au verificat totodată mai multe șantiere și au descoperit pe un teren privat de pe șoseaua Fabrica de Glucoză, la numărul 6D, o rampă de spălare a autovehiculelor care fusese realizată ilegal.

„Executantul a fost sancționat contravențional cu 1000 lei, în conformitate cu prevederile art. 26 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții – modificată și completată ulterior.”

Au fost amendate și 8 persoane care au aruncat pe jos mucuri de țigări sau alte gunoaie, suma totală a contravențiilor fiind de 3.500 de lei.

„Continuăm controalele şi eliberarea trotuarelor de maşinile parcate ilegal, aşa că vă rugăm să nu vă mai lăsaţi autovehiculele parcate în locurile nepermise, mai ales pe trotuare, treceri de pietoni, staţii STB, în dreptul şcolilor şi spitalelor!

Comercianţii trebuie să înţeleagă că au nevoie de avize şi că trebuie să-şi desfăşoare activitatea în spaţiile special amenajate, constructorii să respecte legea şi normele în vigoare, iar cetăţenii să nu mai arunce gunoaiele pe jos, ci în locurile destinate deşeurilor.

Schimbarea începe cu fiecare dintre noi şi împreună putem convieţui într-un sector curat şi civilizat!”, a transmis Poliția Locală Sector 2 pe Facebook.

Poliția Locală Sector 2 a dat 32 de amenzi pentru staționare pe zonele verzi – FOTO | Press Online

CITEȘTE ȘI

Au fost înregistrate 10 milioane de apeluri la numărul 112 în anul 2022. Unii aveau urgențe, alții căutau taxiuri și comenzi de mâncare

Poliția Locală Sector 2 așteaptă voluntari din București. Ce condiții trebuie să îndeplinească doritorii

„Asta vreau de ziua mea!” Cizmele roșii cât China, noua țicneală monumentală în social media, dar și fashion trend urban, ca mâine și la București

Cookies