Amenzi de peste 53.000 de lei și 20 de permise de conducere reținute noaptea trecută în București. Care e bilanțul controalelor realizate de Poliția Rutieră

25 sept. 2022
322 Afișari
Amenzi de peste 53.000 de lei și 20 de permise de conducere reținute noaptea trecută în București. Care e bilanțul controalelor realizate de Poliția Rutieră
Sursa foto: Digi24

Polițiștii Brigăzii Rutiere au continuat controalele pe străzile din București în noaptea de sâmbătă spre duminică pe cele mai importante artere din oraș, pentru a preveni pe cât posibil accidentele cauzate de persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. Controalele au dus la aplicarea de amenzi în valoare totală de peste 53.000 de lei, la reținerea a 20 de permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.

Polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere au realizat în noaptea de sâmbătă spre duminică controale în mai multe zone importante din București pentru a preveni accidentele cauzate de persoane care s-au urcat la volan sub influența substanțelor psihoactive sau a alcoolului.

Amenzi de peste 53.000 de lei și 20 de permise de conducere reținute noaptea trecută în București. Care e bilanțul controalelor realizate de Poliția Rutieră

Astfel, în urma controalelor, polițiștii rutieri au aplicat 73 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de peste 53.000 de lei și au constatat 5 infracțiuni la regimul circulației rutiere:

  • 3 pentru conducerea unui autovehicul sub influnența alcoolului;
  • 1 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive;
  • 1 pentru deținere de substanțe din categoria drogurilor de risc (Legea 143/200).

Totodată, 20 de șoferi au rămas fără permis de conducere, dintre care:

  • 7 pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului;
  • 6 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice (contravenție);
  • 4 pentru infracțiunile la regimul rutier;
  • 3 pentru depășirea vitezei cu peste 50km

De asemenea, au fost reținute certificatele de înmatriculare pentru deficiențele tehnice constatate în cazul a patru conducători auto.

„Un tânăr în vârstă de 24 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 5 sub influența substanțelor psihoactive.
În urma testării preliminare cu aparatul Drugtest a relevat prezența în organism a Cocainei.
În acest context, conducătorul autovehiculului a fost condus la sediul I.N.M.L. în vederea recoltării de mostre biologice, iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 336 alin.2 din Codul Penal.

De asemenea, în urma controlul efectuat, polițiștii au depistat în autovehicul substanțe din categoria drogurilor de risc.
În cauză, s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de substanțe psihoactive, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.”, a transmis Poliția Capitalei.

Brigada Rutieră organizează permanent astfel de acțiuni în scopul reducerii numărului de accidente rutiere produse pe fondul consumului de alcool sau substanțe psihoactive și creșterii nivelului de disciplină și siguranță rutieră pe drumurile publice din municipiul București.

CITEȘTE ȘI

Un restaurant din București, închis și amendat de ANPC din cauza neregulilor, și-a reînceput activitatea după rezolvarea neregulilor

Un nou spațiu verde apare în Sectorul 6. Primăria locală va amenaja o promenadă în fața stadionului Steaua

Reorganizarea Primăriei Sectorului 1 din decembrie 2020 a fost declarată legală de Tribunalul București

Cookies