Amenzi de peste 20.000 de lei în Sectorul 3 pentru nerespectarea păstrării curățeniei

04 mart. 2021
100 Afișari
Amenzi de peste 20.000 de lei în Sectorul 3 pentru nerespectarea păstrării curățeniei

În ultimele două săptămâni s-au dat amenzi de peste 20.000 de lei în Sectorul 3 pentru nerespectarea păstrării curățeniei, conform unui anuț al Primăriei.

Poliția Locală și comisarii Gărzii Naționale de Mediu au aplicat amenzi de peste 20.000 de lei în Sectorul 3 pentru nerespectarea păstrării curățeniei în perioada 15.02.2021- 02.03.2021.

Mai mult, conform unui comunicat al Primăriei, două autoutilitare au fost confiscate și au fost emise peste 50 de notificări proprietarilor unor terenuri insalubre, cu termen pentru a lua măsurile ce se impun.

În cadrul acțiunii au fost vizate:

  • persoanele fizice și juridice care nu au respectat procedurile pentru depozitarea deșeurilor provenite din construcții și/ sau demolări pe domeniul public sau privat,
  • persoanele fizice și juridice care nu au respectat procedurile legale pentru transportarea deșeurilor provenite din construcții și/ sau demolări, ori a altor tipuri de deșeuri periculoase și nepericuloase pe teritoriul României,
  • zonele în care s-a constatat formarea unor depozite de pământ, moloz sau alte deșeuri provenite din construcții.

Primăria avertizează că aceste acțiuni comune de control vor continua și în perioada următoare, fapt ce permite confiscarea efectivă a mașinilor care transportă și descarcă deșeuri pe teritorul S3, fără respectarea cadrului legal.

Amenzi de peste 20.000 de lei în Sectorul 3. Apelul Primăriei

Totodată, Primăria face apel către cetățenii S3, să susțină acest demers și să semnalați punctual, la 021/9543, diferitele situații ce țin de păstrarea curățeniei. Vă mulțumim!

”Oare unde credeți că ajungeau aceste deșeuri? Cel mai probabil pe vreun teren viran pe undeva, așa cum unii s-au cam obișnuit să facă. Din păcate! E adevărat și am spus mereu, fără amenzi mult mai mari și fără legi mai stricte, nici nu avem cum să descurajăm astfel de comportamente chiar și dacă ar fi prinși toți cei care fac așa ceva. De ce? Simplu, dacă sunt prinși plătesc o amendă (dacă o plătesc) oricum, mult prea mică, și își văd în continuare de „treabă”. Iar noi contabilizăm zone în care se strânge moloz, unde găsim grămezi cu diferite deșeuri aruncate de ticăloși și tot așa.

În aceste condiții, faptul că avem, prin Poliția Locală Sector 3, un plan comun de acțiuni cu Garda Națională de Mediu este extraordinar, mai ales că asta permite confiscarea autoturismelor identificate ca fiind folosite pentru transportarea și depozitarea deșeurilor fără respectarea legii. Un pas important și o acțiune pe care o salut și care sper să continue cât mai mult.

Așa că aviz indivizilor tentați și poate obișnuiți să considere că pot transporta și depozita pe oriunde tot felul de deșeuri… Nu vă mai pândește doar amenda aia care nu vă prea interesează, din ce se pare, ci rămâneți și fără mașină dacă sunteți prinși prin Sectorul 3”, a comentat, pe marginea subiectului, Robert Negoiță, primarul de la Sectorul 3.

 

 

Cookies