Amenzi de peste 1 milion date de Garda de Mediu, după un control în Bucureşti şi Ilfov. Lungă listă de nereguli poluante în Ghencea, pe Bd Timișoara, strada Telița

13 dec. 2024
411 afișări
Amenzi de peste 1 milion date de Garda de Mediu, după un control în Bucureşti şi Ilfov. Lungă listă de nereguli poluante în Ghencea, pe Bd Timișoara, strada Telița
Amenzi de peste 1 milion date de Garda de Mediu, după un control în Bucureşti şi Ilfov. Lungă listă de nereguli poluante în Ghencea, pe Bd Timișoara, strada Telița | Sursa foto: Freepick

Garda de Mediu a fost în control la mai multe firme din București și Ilfov. A dat amenzi de peste 1,1 milioane de lei, pentru poluare. Principalii indicatori ai calității aerului au fost cu mult depășiți în zonă. De vină ar fi fost mai multe firme care ar fi încălcat legea.

Principalele substanțe care afectează calitatea aerului din București și din zonele din jur au depășit limitele acceptate. Cel puțin asta arată măsurătorile făcute de stațiile de monitorizare a aerului. Inspectorii de mediu explică faptul că, iarna, la temperaturi scăzute, poluanții rămân mai mult timp în aer și nu se disipă rapid. În plus, calitatea aerului este și mai grav afectată de emisiile poluante provenite de la încălzirea locuințelor.

Iarna aduce provocări suplimentare în ceea ce înseamnă calitatea aerului înconjurător. Odată cu scăderea temperaturilor, dispersia poluanţilor se face mai lent, uneori are loc inversiunea termică, un fenomen meteo prin care poluanţii sunt reţinuţi la sol şi, în plus, apar emisiile rezultate din încălzirea rezidenţială care, conform studiilor, reprezintă 27% din contribuţia negativă asupra calităţii aerului din Bucureşti, informează Garda Naţională de Mediu.

Garda de Mediu a fost în control în mai multe șantiere și stații de betoane. Acolo au găsit cele mai multe nereguli. De asemenea, au fost verificate CET-urile. Din fericire, spun agenții Gărzii de Mediu, acolo nu s-au înregistrat depășiri ale valorilor-limită de poluare. Agenții spun că acestea funcționează conform autorizațiilor.

Au fost verificate inclusiv CET-urile unde, din fericire, nu au fost constatate depăşiri ale valorilor limită, acestea funcţionând integral pe gaze naturale, conform autorizaţiilor de mediu. În urma acestei acţiuni, s-au aplicat 73 de amenzi în valoare totală de peste 1.168.000 lei, spun cei de la Garda Naţională de Mediu.

Garda de Mediu a dat peste 70 de amenzi, iar valoarea cumulată a acestora depășește 1,1 milioane de lei. Cele mai multe nereguli constatate au fost legate de lipsa măsurilor pentru prevenirea emisiilor de praf, întreținerea necorespunzătoare a drumurilor de acces și a vehiculelor, precum și depozitarea incorectă a deșeurilor provenite din construcții.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies