Amenzi de până la 2.000 de lei pentru șoferii care parchează pe domeniul public

21 mai 2021
298 Afișari
Amenzi de până la 2.000 de lei pentru șoferii care parchează pe domeniul public

Primăria Sectorului 2 propune amenzi de până la 2.000 de lei pentru șoferii care parchează pe domeniul public, în afara spațiilor marcate.

Amenzi de până la 2.000 de lei pentru șoferii care parchează pe domeniul public. Primăria Sectorului 2 a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre potrivit căruia ocuparea domeniului public cu vehicule în afara spaţiilor marcate expres de administratorul acestui domeniu reprezintă contravenţie.

Pentru această abatere şi pentru repararea, spălarea de automobile/autovehicule sau obiecte de orice fel pe spaţii verzi, maluri de lacuri şi râuri sau în orice alt loc neautorizat, concomitent cu aplicarea sancţiunii contravenţionale a amenzii de la 500 la 1.000 de lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 la 2.000 de lei pentru persoanele juridice, Poliţia Locală poate dispune măsura ridicării vehiculului.

Amenzi și pentru blocarea domeniului public

O altă nouă contravenţie este amplasarea de sisteme/obiecte şi dispozitive ilegale de ocupare şi blocare a domeniului public sau privat, constând în: materiale metalice mobile sau alte obiecte, tomberoane, pubele, lăzi, scânduri, sticle, panouri, anvelope auto, material de orice tip.

Pentru această abatere şi pentru depozitarea de deşeuri de orice tip pe domeniul public sau privat sunt prevăzute amenzi de la 1.000 la 2.000 de lei pentru persoane fizice şi de la 1.500 la 2.500 de lei pentru persoane juridice, precum şi măsura ridicării acestora de către Administraţia Domeniului Public Sector 2.

Proiectul modifică prevederi din hotărârea Consiliului Local Sector 2 nr. 301/2019 privind stabilirea şi sancţionarea faptelor ce constituie contravenţii pe raza Sectorului 2, scrie  pressonline.ro.

Cookies