Amenzi de la Garda de Mediu pentru două șantiere din București. Au fost controale după ce locuitori din S2 au reclamat poluarea provocată de muncitori și utilaje

22 iun. 2023
424 afișări
Amenzi de la Garda de Mediu pentru două șantiere din București. Au fost controale după ce locuitori din S2 au reclamat poluarea provocată de muncitori și utilaje
Amenzi de la Garda de Mediu pentru două șantiere din București. Au fost controale după ce locuitori din S2 au reclamat poluarea provocată de muncitori și utilaje | Sursa foto: Facebook - Garda Națională de Mediu

Două șantiere din Sectorul 2 al Capitalei au fost amendate cu 30.000 de lei de Garda Națională de Mediu. În urma verificărilor făcute de comisari, s-au constatat mai multe nereguli.

Două șantiere din Sectorul 2 au fost amendate de Garda de Mediu

Garda Națională de Mediu a transmis, pe Facebook, că mai mulți comisari au efectuat un control în urma mai multor sesizări făcute de cetățeni în privința activității desfășurate pe șantierele de construcții din București. Locuitorii sunt deranjați de poluarea din zonele în care se află șantierele. Aceștia au explicat faptul că firmele de construcții nu respectă normele de protecția mediului.

Unul dintre controale s-a realizat pe un șantier de pe Șoseaua Andronache din Sectorul 2. În urma verificărilor, s-a constatat că aerul este poluat din cauza prafului care provine de la lucrările efectuate pe șantier:

S-au constatat de asemenea pulberi sedimentabile pe platforma amplasamentului şi urme de praf pe carosabil la ieşirea din şantier.

Astfel, echipa de control a solicitat reprezentantului societății de construcții să curețe materialele pulverulente de pe carosabil şi de pe suprafața şantierului, să cureţe şi să spele roțile autovehiculelor la ieşirea din şantier şi să stropească frecvent zona amplasamentului pentru neutralizarea emisiilor de praf.

Prin urmare, societatea de construcții a fost sancționată contravențional cu o amendă în valoare totală de 15.000 de lei.

Verificări s-au făut și la un alt șantier din Sectorul 2 situat pe Șoseaua Colentina nr. 461. Societatea care desfășoară aici lucrări pe șantier a fost amendată cu suma de 15.000 de lei. Comisarii Gărzii Naționale de Mediu au constatat următoarele nereguli:

  • la ieșirea de pe șantier, spre Șoseaua Colentina, nu a fost montată o rampă pentru spălarea roților autospecialelor existând acumulări cantitative de materii pulverulente,
  • zonele de lucru nu au fost umectate, în vederea reducerii emisiilor de praf.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies