Amenzi de 850.000 lei, pentru comercianţii de carne, fructe şi legume din Bucureşti şi 6 judeţe

de:
10 apr. 2014
0 Afișari
Amenzi de 850.000 lei, pentru comercianţii de carne, fructe şi legume din Bucureşti şi 6 judeţe

Peste 100 de poliţişti de investigare a fraudelor şi de la rutieră au fost angrenaţi, acţionând în complexe comerciale din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Arad, Bihor, Giurgiu, Timiş şi Dolj, potrivit Mediafax.

În cele două zile, poliţiştii au verificat documentele a 302 societăţi comerciale, iar specialiştii ANSVSA au verificat stocurile de produse, originea materiilor prime, distribuţia acestora şi condiţiile de producere.

Poliţiştii au verificat şi autovehiculele care transportă mărfuri din spaţiul comunitar şi extracomunitar pe teritoriul României, din categoria legume-fructe şi produse din carne.

În urma acţiunii, poliţiştii au constat, 19 infracţiuni de evaziune fiscală, prin care statul ar fi fost păgubit 789.500 de lei şi au dat 168 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 840.500 de lei.

De asemenea, poliţiştii au confiscat şi mărfuri în valoare de 208.600 de lei.

Poliţiştii şi inspectorii ANSVSA au descoperit, miercuri, în Bucureşti o fabrică de mezeluri, care nu avea avizele de funcţionare necesare. În urma verificărilor, a reieşit că societatea comercială, administrată de doi bărbaţi de 39, respectiv 41 de ani, funcţiona în spaţiul unei foste fabrici de produse, închise în anul 2013.

Societatea desfăşura activităţi ce aveau ca obiect tranşarea, depozitare, vidarea, afumarea, fabricarea şi ambalarea produselor din carne, destinate comercializării.

Astfel, în camera de depozitare a mărfurilor au fost identificate mai multe sortimente de produse din carne, aproximativ 1.133 de kg, iar o parte dintre aceste produse nu erau etichetate şi nu aveau întocmite fişele de producţie. Pentru cantitatea de 217 kg de produse din carne a fost emis certificatul sanitar veterinar, prin care s-a dispus neutralizarea acestor mărfuri, iar pentru 318 kg s-a dispus sechestru.

Cookies