Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPCR) Bucureşti-Ilfov a desfășurat în ziua de miercuri, 20 septembrie, o serie de controale la mai multe societăți comerciale din Mall Veranda, situat în zona Obor din București. Astfel, potrivit comunicatului, până acum au fost acordate amenzi de 70.000 de lei, iar verificările sunt încă în derulare la 13 operatori economici.
Protecția Consumatorului a demarat o serie de controale în complexul comercial Mall Veranda din București, aflat în zona Obor a orașului. Potrivit unui anunț emis de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, în urma acestor verificări, au fost impuse amenzi contravenționale în valoare totală de 70.000 de lei până în acest moment. De asemenea, inspecția este încă în desfășurare pentru alte 13 companii.
Conform comunicatului, au fost, de asemenea, luate măsuri suplimentare, precum oprirea definitivă a vânzării produselor care nu corespund normelor, în valoare totală de peste 10.000 de lei. De asemenea, s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până când deficiențele vor fi remediate în cazul a opt operatori economici (șapte unități și un culoar de aprovizionare), iar pentru un operator economic se propune închiderea temporară pentru o perioadă cuprinsă între 6 luni și 12 luni.
Conform comunicatului transmis de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, lista operatorilor economici sancționați în urma controalelor este următoarea:
Printre problemele identificate de ANPC s-au numărat utilizarea ustensilelor de gătit care nu se conformau standardelor, utilizarea incorectă a etichetelor produselor în ceea ce privește data, nerespectarea condițiilor de temperatură pentru păstrarea alimentelor, depozitarea băuturilor răcoritoare în apropierea substanțelor de curățare, absența mențiunilor privind ingredientele și valoarea lor nutritivă în meniul prezentat, folosirea unor sosuri pentru prepararea hamburgerilor care erau stocate la temperaturi de 29-30 de grade, depășind recomandările producătorului în ceea ce privește depozitarea, utilizarea spațiilor de depozitare frigorifice cu acumulări semnificative de gheață și murdărie, și folosirea sosurilor după data limită de consum.
CITEȘTE ȘI