Amenzi de 565.000 de lei pe un șantier din București. 30 de muncitori lucrau „la negru”, potrivit ITM

21 feb. 2022
1320 afișări
Amenzi de 565.000 de lei pe un șantier din București. 30 de muncitori lucrau „la negru”, potrivit ITM
Amenzi de 565.000 de lei pe un șantier din București. 30 de muncitori lucrau „la negru”, potrivit ITM. Sursa foto: Unsplash

Amenzi record date de Inspectoratul Teritorial de Muncă pe un șantier din Capitală. Echipele de control au acordat într-o singură zi sancțiuni de 565.000 de lei pe un singur șantier după ce au descoperit la fața locului 30 de persoane care nu aveau contracte de muncă încheiate cu angajatorii.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) București a oferit sancțiuni-record pe un șantier din Capitală. Echipele de control au identificat într-o singură locație 30 de persoane care nu aveau încheiate contracte de muncă de către angajatori, astfel că au decis acordarea de amenzi în valoare totală de 565.000 de lei, potrivit Agerpres.

Amenzi de 565.000 de lei pe un șantier din București. 30 de muncitori lucrau „la negru”

Cei 30 de angajați au declarat că nu au încheiat contracte individuale de muncă în formă scrisă cu niciunul dintre cei opt angajatori care activează pe șantierul respectiv, aceștia lucrând practic „la negru”.

Controlul a fost realizat de inspectorii Serviciului de Control Muncă Nedeclarată din cadrul ITM București, sub coordonarea inspectorului șef, Constantin Bujor. Mai mult, la această acțiune au participat și lucrători ai Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti urmăreşte în continuare modul de respectare a prevederilor legale, desfăşurând acţiuni la nivelul Municipiului Bucureşti, în toate domeniile de activitate şi în colaborare cu alte instituţii ale statului, precum Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Ministerul Afacerilor Interne şi altele”, se arată în încheierea comunicatului.

Anul trecut ITM București a realizat circa 9.000 de controale și a acordat amenzi de 34,19 milioane de lei

Inspectoratul Teritorial de Muncă București a aplicat în anul 2021 amenzi contravenționale în valoare de 34,19 milioane de lei, dintre care 9,77 milioane de lei pentru muncă prestată „la negru”. Sancțiunile au rezultat în urma a circa 9.000 de controale.

În total, au fost identificate nu mai puțin de 528 de persoane care lucrau fără vreo formă legală de angajare și au fost dispuse 55 de sistări de activitate în urma identificării unor deficiențe grave în domeniul securității în muncă și sănătății.

Cookies