ARHIVA B365

Amenzi de 500 şi 20.000 de lei pentru ciobani, pentru ”instigare şi recurgere la acţiuni violente”

Jandarmeria Capitalei a anunţat, marţi seară, într-un comunicat de presă remis B365.ro, că în timpul protestelor organizate de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Agricultură Agrostar o parte dintre manifestanţi a rupt cordonul de ordine publică, „blocând căile de comunicaţie rutieră şi reuşind să pătrundă prin acte de violenţă în curtea Parlamentului României”.

În urma forţării cordonului, unul dintre jandarmii din dispozitiv a fost lovit, fiind necesară intervenţia medicală, potrivit sursei citate.

„Ca urmare a acestor acţiunii de protest organizate în zona Parcului Izvor, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a luat măsura sancţionării organizatorului cu suma de 20.000 de lei, pentru nerespectarea locului şi perimetrului destinat adunării publice şi pentru neluarea măsurilor de întrerupere a adunării publice, când constată că au intervenit fapte de natură să tulbure ordinea publică”, arată Jandarmeria Capitalei în comunicat.

Contactat de Medifax, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache, a spus că „organizatorul” care a fost amendat cu 20.000 de lei este persoană fizică.

De asemenea, au fost amendate cu câte 500 de lei alte şase persoane din grupul celor care au forţat cordonul jandarmilor, pentru „instigarea şi recurgerea la acţiuni violente”.

„În zilele următoare, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti va continua identificarea tuturor celor care au încălcat prevederile legale şi au pus în pericol siguranţă celorlalţi participanţi la manifestarea publică. Jandarmeria Capitalei asigură toţi cetăţenii că va adopta de fiecare dată o atitudine corectă, echidistantă şi legală faţă de toate manifestările desfăşurate în spaţiul public, însă nu va tolera acţiuni care pun în pericol siguranţa persoanelor, a bunurilor sau orice alte atitudini care pot aduce atingere legilor în vigoare”, mai precizează Jandarmeria în comunicatul citat.

Peste 3.000 de crescători de oi au protestat, marţi, la Palatul Parlamentului, împotrivindu-se noilor reglementări intrate în vigoare în Legea vânătorii şi a fondului cinegetic, care interzice înfiinţarea, întreţinerea sau recoltarea culturilor agricole, fără asigurarea protecţiei faunei de interes cinegetic şi limitează numărul de câini pe care crescătorul de animale îl poate deţine.

După patru ore de proteste, reprezentanţi ai manifestanţilor au fost invitaţi la Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaţilor, care s-a întrunit pentru a discuta despre nemulţumirile acestora, respectiv noile modificări ale Legii vânătorii.

După discuţiile din Comisia de Agricultură, Nini Săpunaru, preşedintele Comisiei, a anunţat că Legea vânătorii ar putea fi modificată printr-o ordonanţă de urgenţă, iar modificările vor fi dezbătute de un grup de lucru care va fi constituit în acest scop.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button