Amenzi de 50.000 lei pentru comercianţii din zona Naţional Arena

de:
08 mai 2012
0 afișări
Amenzi de 50.000 lei pentru comercianţii din zona Naţional Arena

Inspectorii ANPC au ieşit pe teren pentru a verifica modul în care operatorii economici din preajma Arenei Naţionale, dar şi cei din Centrul Vechi sau din apropierea Fun Zone-urilor, îşi desfăşoară activitatea, în această perioadă. Cei care şi-au propus să profite de prezenţa celor 20.000 – 30.000 de suporteri aşteptaţi la finala UEFA de la Bucureşti vor avea de furcă pentru că ANPC a înteţit controalele cu ocazia acestui eveniment sportiv de importanţă majoră.

Până în prezent, inspectorii ANPC au verificat peste 150 de comercianţi din preajma Arenei Naţionale, din Centrul Vechi sau din apropierea Fun Zone-urilor. ”Și marţi şi miercuri, colegii mei vor fi prezenţi în aceste zone. Până acum, comercianţii au fost amendaţi pentru că vindeau preparate culinare expirate, ori comercializau mâncăruri făcute cu produse preparate şi congelate anterior, de exemplu ciorbă de perişoare cu perişoare congelate, fie pentru că nu respectau normele legislaţiei privind informarea corectă a consumatorilor, dar şi din cauza deficienţelor de gramaj, după cum se menţiona în meniu. „Eu nu merg în Centrul Vechi pentru că nu sunt locuri de parcare în zonă, însă am ajuns acolo săptămâna trecută, la invitaţia unor cunoştinţe, şi am descoperit că într-un bar, măsura pentru băutură avea pânză de păianjen, semn că nu a fost folosită niciodată”, a declarat Constantin Cerbulescu, preşedintele ANPC.

Preşedintele ANPC a declarat, pentru B365.ro, că, în urma controalelor la comercianţii din preajma Arenei Naţionale, din Centrul Vechi sau din apropierea Fun Zone-urilor, s-au aplicat sancţiuni în valoare totală de aproximativ 50.000 lei.

La cererea ANPC, Federaţia Română de Fotbal a pregătit mii de pliante cu sfaturi pentru suporterii spanioli pentru a-i feri pe aceştia de practicile comerciale incorecte, de taximetriştii piraţi sau de organizatorii de jocuri de noroc ilegale.

Cookies