LA MINE-N CARTIER

AMENZI de 400 lei pentru parcarea mașinii pe locul altcuiva! Mașinile cu anunț de vânzare-INTERZISE

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu – Piedone a început curățenia de primăvara mai devreme în acest an. Prima şedinţă operativă pe anul în curs, organizată de Primarul Cristian Popescu – Piedone, a adus schimbări drastice în ceea ce priveşte structura şi modul de funcţionare al aparatului de lucru. Primarul a gândit schimbarea denumirii tuturor direcţiilor, adăugând sau eliminând sarcini şi atribuţii, astfel încât să eficientizeze activitatea noilor structuri administrative. Detalii AICI.

Pentru a remedia situația mașinilor parcate pe spațiul public, Primăria Sectorului 4 a apobat un regulament referitor la „exploatarea și utilizarea locurilor de parcare de reședință situate pe raza administrativă a Sectorului 4 și sancționarea proprietarilor /utilizatorilor/posesorilor de vehicule/autovehicule expuse spre vânzare/închiriere, pe domeniul public și privat aparținând Sectorului 4 al Municipiului București.”

Primaria Sectorului 4 interzice prin acest regulament „blocarea locului de parcare de reședință atribuit regulamentar unei persoane, prin ocuparea acestui loc cu un alt autovehicul, aparținând unei alte persoane decât utilizatorul”. Șoferii care nu vor respecta această prevedere riscă să le fie ridicată mașina și să fie se sancționați cu o amendă cuprinsă între 200 și 400 de lei.

Astfel, „autovehiculul care obstrucţionează folosinţa acestui loc va fi ridicat, transportat şi depozitat într-un loc special amenajat, de către Poliţia Locală Sector 4, pe un teren de aprox. 6000 mp, situat în Șos. Berceni, nr. 38 A. Mașinile ridicate vor fi depozitate pe terenul respectiv, intrând în paza materială a Poliţiei Locale Sector 4, timp de maximum un an.

Capitolul 2 al Regulamentului se referă la procedura de sancţionare a proprietarilor/utilizatorilor/deţinătorilor de autovehicule expuse spre vânzare/închiriere, pe domeniul public şi privat aparţinând Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti.

Astfel, bucureștenii care își vor expune mașinile cu înscrisuri ori însemne privind intenţia de vânzare/închiriere pe domeniul public și privat al Sectorului 4 (trotuar, scuaruri, spaţiu verde, locuri de joacă, parcuri, grădini publice, pieţe şi oboare, altele decât cele amenajate şi autorizate în scopul expunerii spre vânzare/închiriere, esplanade etc.) riscă o amendă de la 50 de lei la 100 de lei, pentru persoane fizice. Amenda pentru persoane juridice este în cuantum de la 60 de lei până la 120 de lei.

Documentul integral poate fi consultat AICI

Demersul este motivat prin faptul că legislaţia aflată în vigoare nu clarifică în mod expres situaţia ocupării, fără drept, a locurilor din parcarea de reşedinţă.

„Creşterea numărului de autovehicule a determinat mărirea numărului şoferilor care staţionează neregulamentar cu autovehiculele pe carosabil, trotuare, scuaruri sau chiar pe spaţiul verde, în special în zona centrală, cât şi pe străzile principale ale Sectorului 4”, se arată în raportul de specialitate ce însoțește hotârârea CLS4.

„Expunerea mașinilor spre vânzare/închiriere pe domeniul public şi privat al Sectorului 4 contribuie, pe de-o parte, la creşterea gradului de disconfort al celorlalţi participanţi la trafic (chiar şi a pietonilor), iar pe de altă parte, creează mari probleme societăţii care se ocupă cu salubrizarea Sectorului 4”, mai arată documentul.

CITEȘTE ȘI: Vrei să-ţi vinzi maşina şi o scoţi cu anunţul de vânzare pe stradă? Ce amendă rişti dacă eşti prins 

Și în Sectorul 3 al Capitalei şoferii care îşi scot la vânzare maşinile pe stradă riscă amenzi contravenționale, însă acestea sunt mult mai pipărate fiind cuprinse între 500-1.000 lei. Iar proprietarii maşinilor care parchează sau staţionează pe domeniul public pentru a vinde diverse lucruri direct din autoturism pot fi amendaţi cu sume cuprinse între 1.000-2.000 lei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button