Amenzi de 38.600 de lei pentru protestele de sâmbătă din București. Jandarmeria Capitalei a dat peste 80 de sancțiuni

04 apr. 2021
64 Afișari
Amenzi de 38.600 de lei pentru protestele de sâmbătă din București. Jandarmeria Capitalei a dat peste 80 de sancțiuni

Un număr de 83 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 38.600 de lei, au fost aplicate, până în prezent, în urma protestului organizat sâmbătă în Capitală, a anunţat Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti precizează, într-un comunicat, că la manifestaţie a asigurat permanent măsurile de ordine şi de siguranţă a participanţilor şi, prin dialog, a adus la cunoştinţă prevederile legale în vigoare, îndemnând la respectarea lor.

Zeci de amenzi de aproape 40.000 de lei

„Jandarmeria Capitalei a aplicat, până în prezent, 83 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 38.600 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, Legii nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, republicată şi ale Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, republicată”, precizează sursa citată.

De asemenea, a fost întocmit un act de constatare privind săvârşirea infracţiunii de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, în conformitate cu prevederile art. 372 Cod Penal.

Jandarmeria anunţă că va continua vizionarea imaginilor operative pentru identificarea şi sancţionarea altor fapte antisociale comise.

Câteva sute de persoane au participat, sâmbătă seara, la un protest împotriva restricţiilor pentru combaterea pandemiei de COVID-19, manifestanţii adunându-se în Piaţa Universităţii şi apoi pornind în marş până la Piaţa Victoriei.

Cookies