ȘTIRI

Amenzi de 34.000 de lei pentru construcții ilegale, în Sectorul 6

În urma verificărilor din teren, inspectorii SDC au descoperit o serie de încălcări ale normelor legislative din domeniul construcţiilor, pe care anumiţi cetăţeni le-au comis în încercarea de a ocoli legea prin construcţii fără autorizaţie, fie modificări de faţade sau supraetajări ale imobilelor, copertine, garaje sau modificări interioare.

În ultima perioadă, pentru acest tip de abateri de la lege, inspectorii Primăriei au aplicat 32 de sancţiuni contravenţionale în cuantum de 34.000 lei. Au fost emise 16 dispoziţii pentru dezafectarea mai multor construcţii ilegale, dintre care menţionăm: 22 de panouri/prisme publicitare, 17 garaje, două rulote şi două chioşcuri, toate amplasate pe domeniul public.

Pe lângă acestea, în cartierul Militari, inspectorii Primăriei, însoţiţi de lucrători ai ADPDU Sector 6 şi poliţişti locali, au dezafectat două construcţii provizorii amplasate de oamenii străzii, trei garaje din zona Autogării Militari şi un chioşc de flori de pe Bd. Ghencea.

Există şi cazuri în care unii cetăţeni care deţin construcţii ilegale, deşi somaţi de către inspectori, refuză să se conformeze termenelor date pentru dezafectarea construcţiilor.
Un astfel de exemplu este proprietarul unei rulote, amplasate fără nici o autorizaţie pe domeniul public, din care vindea aşa-numitele “produse tradiţionale sibiene”. Acesta, nedorind să se conformeze somaţiilor emise de Primărie, a decis să mute rulota de fiecare dată ceva mai departe de locul unde fusese depistat.

Pentru că situaţia nu putea fi rezolvată altfel, inspectorii Primăriei au fost obligaţi să transporte rulota la sediul ADPDU Sector 6.
Pentru a păstra un aspect arhitectural civilizat al sectorului, edilul Sectorului 6, Rareş Mănescu, a dispus monitorizarea tuturor construcţiilor, atât pentru depistarea celor ilegale, cât şi a celor care nu respectă parametrii înscrişi în autorizaţiile emise de către Primărie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button