Amenzi de 31.000 de lei date de Poliția Rutieră în București sâmbătă noapte. Mai multe persoane au fost prinse la volan după ce au băut sau au consumat substanțe interzise

13 feb. 2022
326 Afișari
Amenzi de 31.000 de lei date de Poliția Rutieră în București sâmbătă noapte. Mai multe persoane au fost prinse la volan după ce au băut sau au consumat substanțe interzise
Amenzi de 31.000 de lei date de Poliția Rutieră în București sâmbătă noapte. Mai multe persoane au fost prinse la volan după ce au băut sau au consumat substanțe interzise. Sursa foto: Facebook

Polițiștii Brigăzii Rutiere au desfășurat în noaptea de sâmbătă spre duminică o acțiune de control pe cele mai populare artere din București. În atenția agenților a fost prevenirea accidentelor prin depistarea șoferilor care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau substanțelor psihoactive. Mai mult, au fost realizate și patrule care au stat pe bulevardele cu risc rutier și care au acționat cu aparatul radar pentru a depista conducătorii care încalcă viteza maximă admisă pe drumul respectiv.

Noapte ocupată pentru polițiștii rutieri în Capitală. Aceștia au realizat razii de verificare pe străzile Bucureștiului atât pentru a depista șoferii care se urcă la volan după ce au consumat substanțe interzise, cât și pentru a depista șoferii care pun în pericol ceilalți participanți la trafic prin modul iresponsabil de condus: viteză ridicată și nerespectarea legislației, conform Adevărul.

Razie făcută de Poliția Rutieră în București. Câte amenzi au aplicat agenții

În urma acestor acțiuni, polițiștii au acordat nu mai puțin de 52 de amenzi cu o valoare totală de peste 31.000 de lei, dintre care 31 pentru încălcarea regimului legal de viteză. Mai mult, au fost descoperite 6 cazuri de infracțiuni ale regimului circulației rutiere:

  • 2 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa substanţelor psihoactive
  • 2 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice
  • unul pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere
  • unul pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice cu permisul suspendat

14 bucureșteni au rămas fără permis în urma controalelor de azi-noapte

Polițiștii rutieri au reținut în urma controalelor și 14 permise de conducere, dintre care 4 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, 3 pentru depășirea regimului legal de viteză cu peste 50 km/h, 2 pentru nerespectarea culorii roșu la semaforul electric și 5 pentru infracțiuni la regimul rutier.

Au existat și 6 cazuri de persoane care au rămas fără certificatele de înmatriculare din cauza deficiențelor tehnice constatate.

Un tânăr de 24 de ani s-a urcat azi-noapte la volan sub influența substanțelor psihoactive, potrivit Poliției Capitalei, acesta fiind depistat în Sectorul 1, consumul acestor substanțe fiind confirmat în urma testării cu aparatul DrugTest. Acesta a fost condus la INML pentru a se continua recoltarea de probe și i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 336 alin. 2 din Codul Penal.

 

Cookies