Amenzi de 300.000 de lei date de Primăria Sector 1 pentru depozitarea ilegală de deșeuri pe domeniul public

28 mart. 2021
121 Afișari
Amenzi de 300.000 de lei date de Primăria Sector 1 pentru depozitarea ilegală de deșeuri pe domeniul public

Amenzi de 300.000 de lei date de Primăria Sector 1 în doar două luni pentru depozitarea ilegală de deșeuri pe domeniul public, conform unui comunicat al instituției.

Amenzi de 300.000 de lei date de Primăria Sector 1 în primele două luni ale anului pentru depozitarea ilegală de deșeuri pe domeniul public.

Pentru protejarea mediului înconjurător și a sănătății populației, Primăria Sectorului 1, prin Poliția Locală, a intensificat controalele în zonele cu potențial crescut de abandonare/depozitare a deșeurilor pe domeniul public și privat. Totodată, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au efectuat verificări ale modului de organizare a șantierelor de construcții în privința respectării condițiilor de ridicare, transport și depozitare a deșeurilor menajere/industriale și asigurarea salubrizării străzilor, a căilor de acces și a zonelor verzi.

Amenzi de 300.000 de lei date de Primăria Sector 1. Comunicatul instituției:

”În urma verificărilor efectuate, numai în primele două luni ale acestui an, polițiștii locali au aplicat un număr de 166 de sancțiuni contravenționale persoanelor fizice/juridice care nu respectau prevederile legale privind protecția mediului, în valoare totală de 300.000 de lei. Este vorba în principal despre aplicarea de sancțiuni pentru depozitarea/abandonarea deșurilor de orice tip pe domeniul public, pentru neigienizarea terenurilor, pentru nesalubrizarea carosabilului în perimetrul șantierelor etc. Spre comparație, în primele două luni ale anului trecut, pentru încălcarea prevederilor legale privind protecția mediului, polițiștii locali au aplicat 104 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 199.480 de lei”, se arată într-un comunicat al PS1.

Polițiștii locali au efectuat verificările pentru identificarea depozitărilor/abandonărilor ilegale de deșeuri în colaborare cu comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

Cookies