BAZAR

Amenzi de 285.000 lei, date de DSVSA comercianţilor de carne

În ianuarie, inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti (DSVSA) au efectuat 761 de controale la comercianţii de produse de origine animală. În urma controalelor au fost aplicate 56 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 285.800 lei, s-au dat 18 avertismente şi s-au reţinut de la comercializare 204 kg de carne şi produse din carne, peşte, produse lactate şi 7.680 de ouă. De asemenea, s-a dispus interzicerea desfăşurării activităţii în cazul a 14 unităţi şi a fost suspendată activitatea a 13 unităţi.

Inspectorii au mai dispus şi 87 termene de remediere a deficienţelor constatate.

Pentru prevenirea apariţiei unor situaţii cu implicaţii deosebite, au fost efectuate 10 controale în târguri de comercializare a produselor de origine animală şi nonanimală, în urma cărora au fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.000 lei.

Principalele nereguli în domeniu constatate de inspectorii DSVSA Bucureşti în ianuarie au fost: comercializarea produselor alimentare cu termen de valabilitate depăşit, vânzarea ouălor nemarcate, comercializarea produselor alimentare în spaţii neînregistrate sanitar veterinar şi fără respectarea condiţiilor de igienă, manipularea produselor de origine animală în condiţii neigienice sau etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Tot în cursul lunii trecute, au mai fost verificate şi 23 de automate care comercializează lapte crud. În urma controalelor, o unitate comercială a fost sancţionată contravenţional, cu 600 lei, pentru că automatul a funcţionat fără a fi înregistrat sanitar veterinar, iar unei alte firme i s-a interzis activitatea pentru nerespectarea condiţiilor de igienă.

În ianuarie, inspectorii DSVSA împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au demarat o acţiune de control pentru a depista unităţile supuse controlului sanitar veterinar care funcţionează fără autorizaţie/document de înregistrare sanitar veterinar.

DSVSA a mai derulat, luna trecută, 64 de controale şi la micile exploataţii non-profesionale care se ocupă cu creşterea animalelor, păsări, oi sau porci, pentru consum propriu.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button