Amenzi de 28.000 lei date de ANPC în Dragonul Roșu. Ce probleme au fost găsite de comisari în urma controalelor

28 ian. 2022
427 Afișari
Amenzi de 28.000 lei date de ANPC în Dragonul Roșu. Ce probleme au fost găsite de comisari în urma controalelor
Amenzi de 28.000 lei date de ANPC în Dragonul Roșu. Ce probleme au fost găsite de comisari în urma controalelor | Sursă foto: Facebook-Dragonul Rosu

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a făcut astăzi controale în complexul comercial Dragonul Roșu. În urma acestora s-au găsit produse neconforme și s-au aplicat sancțiuni.

Amenzi de 28.000 de lei date în Dragonul Roșu

Comisarii ANPC au aplicat amenzi în valoare totală de 28.000 de lei unor operatori economici ce își desfășoară activitatea în Dragonul Roșu, conform Agerpres. Aceștia au descoperit cu ocazia controalelor efectuate mărfuri neconforme în valoare de mai mult de 22.600 de lei.

Aceste nereguli au fost constatate la patru operatori economici din acest complex comercial, anume: SC Danco Star 2000 SRL, SC MLF Art Invest SRL, Rohustal Impex SRL și SC Claudiu Trans Rapid SRL. Toți au fost sancționați conform legii.

Care au fost neregulile găsite în urma controalelor

La operatorului economic SC Sanco Star 2000 SRL comisarii ANPC au constata că acesta comercializarea de bormașini și flexuri fără eticheta cu numele persoanei juridice ce produce produsul. Vânzătorul nu avea nici declarația UE de conformitate. Operatorul economic a fost sancționat cu o amendă în valoare de 7.000 de lei, iar standul său a fost sigilat de comisari. De asemenea s-a interzis comercializarea produselor cu probleme până ce neconformitățile vor fi remediate.

La operatorului economic SC MLF Art Invest SRL comisarii au constata același tip de probleme. Acesta comercializa ceasuri, mașini de tuns, uscătoare de păr și radiouri. Și în cazul acestuia s-a aplicat o amendă de 7.000 de lei și sigilarea standului. De asemenea s-a interzis comercializarea produselor cu probleme până la momentul la care neconformitățile vor fi remediate.

La operatorul economic Rohustal Impex SRL s-a constata lipsa datelor de contact ale producătorului/importatorului produselor vândute. Acesta comercializa plafoniere, becuri și prelungitoare. Vânzarea produselor a fost interzisă până la remedierea neconformităților. Și acesta a fost sancționat cu o amendă de 7.000 de lei, iar standul i-a fost sigilat.

Ultimul operator ce a fost controlat de comisarii ANPC este SC Claudiu Trans Rapid SRL. Acesta vindea veioze și lustre, iar comisarii au constata că lipseau elementele de identificare și datele importatorului traduse în română. Vânzarea produselor a fost interzisă până la remedierea problemelor. Operatorul economic a fost amendat cu 7.000 de lei, iar standul acestuia a fost sigilat.

 

Cookies