Amenzi de 26.200 lei pentru nerespectarea normelor de salubrizare şi igienizare în Sectorul 6

03 feb. 2021
38 Afișari
Amenzi de 26.200 lei pentru nerespectarea normelor de salubrizare şi igienizare în Sectorul 6

Polițiștii locali din Sectorul 6 au aplicat recent amenzi de 26.200 lei pentru nerespectarea normelor de salubrizare şi igienizare.

Crește numărul amenzilor date în București pentru nerespectarea normelor de salubrizare și igienizare sau a tăierilor ilegale de copaci. Ceea ce nu poate decât să ne bucure, dat fiind faptul că ne dorim o Capitală curată. Cele mai noi sancțiuni sunt amenzi de 26.200 lei pentru nerespectarea normelor de salubrizare şi igienizare.

“ În data de 28.01.2021, polițiștii locali din cadrul Direcției Ordine Publică au desfășurat mai multe activități specifice în zonele Bulevardului Timișoara, Str. Lujerului și Parcului Eugen Lovinescu având, ca scop, respectarea prevederilor H.C.G.M.B. nr. 120/2010 privind aprobarea normelor de salubrizare şi igienizare ale Municipiului București. Ca urmare a acestor activități, au fost depistate și identificate mai multe persoane care au depozitat deșeuri de natură diversă pe domeniul public, astfel că polițiștii locali au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 26.200 de lei pentru încălcarea H.C.G.M.B. 120/2010”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sector 6.

Totodată, instituția precizează că Direcția Generală de Poliție Locală Sector 6 continuă acțiunile de depistare a persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancțiuni contravenționale cu scopul de a menține curățenia în Sectorul 6.

Tot în Sectorul 6 s-a aplicat, zilele trecute, cea mai mare amendă pentru tăierea unui copac în București, o societate care a defrișat un copac fiind sancționată cu 10.000 lei.

Și în Sectorul 5, Poliția Locală și Garda de Mediu au anunțat că vor efectua controale privind calitatea aerului și gestiunea deșeurilor, acțiunile vizând identificarea potențialelor surse de imisii/emisii poluante care creează disconfort zonelor rezidențiale, în vederea reducerii acestora.

Recent, o firmă a fost sancţionată cu 30.000 de lei de către Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti pentru defrişarea a zece copaci de pe un teren situat pe Str. Apolodor 9, în plus faţă de cei cinci arbori prevăzuţi în avizul Direcţiei de Mediu.

Cookies