Amenzi de 170.000 de lei. Manifestanții de la mitingul AUR de la Palatului Parlamentului sunt sancționați de autorități

22 dec. 2021
54 Afișari
Amenzi de 170.000 de lei. Manifestanții de la mitingul AUR de la Palatului Parlamentului sunt sancționați de autorități

Ieri, în fața Palatului Parlamentului, a avut loc protestul organizat de partidul AUR. Participanții au protestat împotriva introducerii certificatului verde la locul de muncă. Cu toate că protestul a început ca o manifestare nonviolentă, acesta a degenerat, iar acum autoritățiile fac cercetări pentru a sancționa protestatarii.

Marți seară, Ministerul Afacerilor Interne a informat că după protestul ce nu avea autorizație, care a avut loc în fața Palatului Parlamentului, s-au aplicat amenzi în valoare de peste 170.000 de lei. De asemenea se efectuează cercetări pentru săvârșirea mai multor infracțuini. Printre acestea se numără: distrugerea a patru autovehicule, violarea sediului profesional și tulburarea liniștii publice, după cum transmite Agerpres.

Urmările protestului din fața Palatului Parlamentului

Ministerul Afacerilor Interne a mai informat și că, pentru a se clarifica toate aspectele ce privesc evenimentul de ieri, ministrul Lucian Bode a dispus Corpului de Corntrol MAI efectuarea, în regim de urgență, a unor verificări privind modul în care s-a organizat dispozitivul ce a acționat în zona respectiva pe perioada protestului.

Patru autovehicule au fost vandalizate de către protestatari. Astfel că se fac verificări cu privire la săvârșirea infracțiunii de distrugere. Doi din proprietarii mașinilor au depus plângere prealabilă împotriva protestatarilor. Un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost adus la secție pentru audieri. Acesta este bănuit că a pulverizat cele patru autovehicule cu vopsea. El a fost depistat de jandarmi, pe Bulevardul Libertății. Cu ocazia percheziției corporale aceștia au găsit asupra lui, o stație de emisie-recepție, un briceag, seringi sigilate, două cartușe filtrante și o mască de gaze militară.

Pe lângă infracțiunea de distrugere, se mai fac cercerări și cu privire la săvârșirea infracțiunilor de violare a sediului profesional și tulburarea ordinii și liniștii publice.

S-au dat amenzi de 170.000 de lei

Până la acest moment conform verificărilor ce au fost efectuate, reiese că 14 persoane, și-au atribuit fără drept, rolul de organizatori ai acestei manifestări publice ce nu avea autorizarea necesară. Celor 14 persoane li s-au aplicat amenzi contravenționale, într-un cuantum total de 140.000 de lei. Aceste contravenții au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii nr 60/1991, cu privire la organizarea și desfășurarea adunărilor publice.

Au fost identificate 167 de persoane ce au participat la protest cărora le-au fost aplicate 58 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 34.300 de lei. Identificarea si sancționarea participanților este încă în desfășurare.

 

Cookies