Amenzi de 10.000 de lei în urma protestului polițiștilor din București

24 feb. 2021
85 Afișari
Amenzi de 10.000 de lei în urma protestului polițiștilor din București

Jandarmeria a aplicat amenzi de 10.000 de lei în urma protestului polițiștilor din București pentru nerespectarea perimetrului adunărilor publice și instigarea participanților de a părăsi locul special destinat și de a se manifesta astfel încât să tulbure ordinea publică.

Amenzi de 10.000 de lei în urma protestului polițiștilor din București. Jandarmii spun că au fost identificate patru persoane care au folosit materiale pirotehnice, atât în perimetrul destinat adunărilor publice, cât și în afara acestuia, iar folosirea lor a îngreunat vizibilitatea participanților la trafic. În acest caz, jandarmii au întocmit acte de constatare pentru a sesiza organelor competente, existând suspiciunea săvârșirii infracțiunii de folosire fără drept a articolelor pirotehnice.

Au fost legitimate șapte persoane și, de asemenea, au fost verificate trei mașini, pe timpul protestului.

Scandal imens, miercuri, în fața Palatului Cotroceni, unde un grup de polițiști veniți să protesteze s-au îmbrâncit cu jandarmii. Totul s-a lăsat cu mare ceartă, fumigene și urlete, chiar dacă Diana Șoșoacă nu a fost prezentă la incidente.

Zeci de angajaţi din sistemul apărării, asistenţei sociale, culturii şi administraţiei publice protestează în faţa Palatului Cotroceni și la Guvern. Oamenii au ieşit în stradă nemulţumiţi față de înghețarea salariilor și a sporurilor. N-au lipsit incidentele. La Cotroceni, câțiva protestatari, sindicaliști din Poliție, s-au certat cu jandarmii și au acuzat că aceștia „au primit ordin să îi bruscheze, amendeze sau gazeze”.  La un moment dat, protestatarii au aruncat cu fumigene.

Sursa foto: Digi24

 

Cookies