LA MINE-N CARTIER

Amenzi de 1.500 de lei, dacă nu plantezi iarbă în fața blocului sau pe terenul viran din proprietate

Noua Hotărâre a Consiliului General al Municipiului București prevede că persoanele fizice şi juridice deţinătoare de terenuri vor avea, pe lângă obligaţia de a asigura îngrădirea, salubrizarea şi igienizarea terenurilor, şi pe cea de a planta iarbă pe suprafeţele aflate în proprietatea lor. Cei care nub se supun acestei prevederi vor putea primi o amendă cuprinsă între 500 și 1.500 de lei. 

Prevederile se aplică și Asociațiilor de proprietari de la bloc: Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, declara, luna trecută, că şi cei care locuiesc la bloc riscă să fie sancţionaţi. „E o chestie de normalitate ca fiecare să-şi îngrijească porţiunea de teren care este aşezată fie sub geamul lui, fie la intrarea în bloc, şi nu numai să planteze iarbă, ci şi să se ocupe de întreţinerea ei. Aşa se trăieşte în comunitate. Fiecare trebuie să facă câte ceva pentru ambientul în care trăieşte pentru că altfel dacă unii fac şi alţii distrug, n-o să ajungem niciodată la o soluţie de viaţă civilizată în comunitate, ori nu cred că îşi doreşte cineva lucrul ăsta. Toată lumea îşi doreşte să ducă o viaţă civilizată în comunitate şi către asta încercăm şi noi să ne îndreptăm. Amenzile au rolul lor la ăia care s-au născut jigniţi şi, de multe ori, se comportă ca nişte oameni din afara comunităţii. Nu e obligatoriu să vii la oameni cu amenda. Le explici oamenilor, le spui despre ce e vorba, merge mai greu decât ţi-ai dori să meargă, dar important este că o să meargă”, a spus Oprescu.

Potrivit expunerii de motive a documentului, decizia de a completa hotărârea a fost luată în urma scrisorii de somare primită în februarie 2013 de la Comisia Europeană, care a atenţionat atât Ministerul Mediului, cât şi Municipalitatea, cu privire la nerespectarea Directivei 2008/50/CE privind calitatea aerului înconjurător şi un aer mai curat pentru Europa. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button