Amenzi de 1.400.000 de euro pe Aeroportul Otopeni date de Consiliul Concurenței

24 mart. 2021
194 Afișari
Amenzi de 1.400.000 de euro pe Aeroportul Otopeni date de Consiliul Concurenței

Consiliul Concurenței a amendat șase companii care oferă servicii de alimentaţie publică în Aeroportul Otopeni. Valoarea totală a sancțiunilor se ridică la 6,9 milioane de lei, adică aproximativ 1,4 milioane de euro.

Consiliul Concurenţei a anunţat miercuri că a sancţionat cu 6,9 milioane lei şase companii care oferă servicii de alimentaţie publică în incinta Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti pentru fixarea preţurilor.

Precizări făcute de Consiliul Concurenței

 

„Consiliul Concurenţei a sancţionat cu 6,9 milioane lei (aproximativ 1,4 milioane euro) şase companii care oferă servicii de alimentaţie publică (food & beverage) în incinta Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti pentru fixarea preţurilor”, a informat, conform News.ro, autoritatea de concurenţă.

Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti a încredinţat, în exclusivitate, companiei Dnata Catering gestionarea spaţiilor cu destinaţie pentru alimentaţie publică. La rândul ei, Dnata Catering a încheiat acorduri de subcontractare cu Food & Beverages Managament, cu Trotter şi cu City Cafe Express (ambele din grupul City Grill), precum şi cu Primero Business Consulting (în prezent, Land of Util Tehnology) şi RBK Property Management.

„În urma investigaţiei declanşate din oficiu în iunie 2019, Consiliul Concurenţei a constatat că aceste companii şi-au coordonat politicile comerciale în materie de preţuri, discounturi, promoţii atât prin clauzele contractuale, cât şi printr-o serie de proceduri şi prin modalitatea de derulare a relaţiilor contractuale, astfel încât să îşi alinieze constant preţurile pentru serviciile oferite pasagerilor din aeroport. În acest fel, concurenţa prin preţ a fost restricţionată, iar pasagerii din aeroport nu au avut posibilitatea de a plăti un preţ mai mic decât cel stabilit în comun de toţi cei din piaţă sau de a alege serviciile în funcţie de preţ”, a precizat Consiliul Concurenței.

Toate cele şase companii implicate au recunoscut fapta anticoncurenţială, beneficiind astfel de reduceri ale amenzilor.

Cookies